Medici sibieni la congres

O echipă de medici oftalmologi din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a participat la cea de-a şasea ediţie a Congresului Mondial de Controverse în Oftalmologie, care a avut loc în Sorrento (Italia), în perioada 26-29 martie

Echipa a fost compusă din prof. univ. dr. Adriana Stănilă, medic şef al Secţiei Clinice Oftalmologie, șef de lucrări dr. Adrian Teodoru şi dr. Dan Mircea Stănilă. „Ne bucurăm că am participat la această manifestare ştiinţifică de înaltă ţinută şi consider că prezenţa noastră are o importanţă ridicată pentru întreaga comunitate medicală academică sibiană, demonstrând implicarea noastră în cercetare şi dezvoltare şi fiind, în acelaşi timp, o oportunitate de a dovedi profesionalismul şi realizările cadrelor medicale“, a mărturisit dr. Adriana Stănilă. Echipa de oftalmologi ai SCJU Sibiu a participat la congres cu un poster intitulat „Sindromul de vârf de orbită”, aceasta fiind, de altfel, şi singura prezentare din România. Tematica prezentării se referă la o formă mai specială de sindrom de orbită, în cadrul unei afecţiuni fungice (mucormicoză).

Provocare pentru specialiști

Dr. Adriana StanilaCongresul s-a concentrat asupra unor teme precum segmentul anterior al ochiului, glaucomul şi retina sau neuro-oftalmologia. „Congresul este unul foarte dinamic, dedicat dezbaterilor între participanţi, speakeri şi public, pe o patologie oftalmologică diversă, bazată pe cazuri concrete, fiind examinate şi analizate aspectele cele mai relevante ridicate pe parcursul anului 2014 în domeniul oftalmologiei. Somităţi mondiale în domeniu au expus argumente pro şi contra privind diferite diagnostice şi tratamente. Practic, a fost o adevărată provocare pentru explorarea şi identificarea tratamentului optim pentru pacienţi, cu accent pe utilizarea adecvată a medicamentelor noi, înregistrându-se un puternic şi permanent feed-back din partea participanţilor”, a adăugat Stănilă. Evenimentul a fost prezidat de dr. Neil Bressler, profesor de oftalmologie şi şeful Retina Division la Institutul Ocular „Johns Hopkins Wilmer” din Baltimore (SUA), împreună cu prof. dr. Anat Loewenstein, preşedinte al Departamentului de Oftalmologie din cadrul Centrului Medical Tel Aviv. Programul știinţific a inclus prezentări generale, prelegeri şi dezbateri, iar pe lângă participanţii cu lucrări au fost invitaţi şi vorbitori de renume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*