Pentru al treilea an consecutiv, Sibiul va găzdui faza finală a celui mai important concurs de rock din România, Wacken Metal Battle. Evenimentul va avea loc joi, 16 mai. Cele patru formații declarate învingătoare în faza semifinalelor şi care se vor confrunta în Oldies Pub sunt God (Iași), L.O.S.T. (București), Sanctuar (Timișoara) și Whispering Woods (Cluj-Napoca). ”Ne bucurăm că avem ocazia să ne aflăm din nou pe scena din Sibiu, în încercarea de a fi cei ce vor reprezenta România la finala mare de la Wacken și promitem că vom depune toate eforturile pentru a convinge că merităm cu prisosință acest lucru. Această

încercare va fi foarte grea, dat fiind că vom concura alături de unele dintre cele mai bune trupe din țară, ceea ce sperăm că se va concretiza într-un spectacol de excepție pentru public și juriu. Oricum, oricine va câștiga concursul va trebui să ducă cu ei la Wacken spiritul românesc, să arate că România poate însemna ceva pe plan muzical la nivel internațional, iar inimile și urările celor rămași acasă îi vor însoți”, a explicat Gelu Lăpușneanu, chitaristul de la God.

 

 

Confruntare internaţională

Câştigătorii vor reprezenta România pe scena celui mai mare festival de muzică rock din lume: Wacken Open Air, eveniment care se desfăşoară în orășelul german Wacken şi adună anual aproximativ 80.000 de spectatori. Până acum, românii care au ajuns în finala internaţională de la Wacken au fost X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011) şi Gothic (2012).

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.