Mihai Petre despre Concertul de Anul Nou

Sala Thalia din Sibiu va găzdui în zilele de 31 decembrie 2014 şi 1 ianuarie 2015 două spectacole de excepţie, a căror coregrafie este semnată de celebrul Mihai Petre. 

valsConcertul de Anul Nou a devenit o tradiţie pentru oraşul Sibiu. Organizatorii propun în fiecare an ceva nou. Ceva inedit. Anul acesta iată, sunteţi invitat să realizaţi coregrafia acestui eveniment. Ce ne puteţi spune despre cum va arăta spectacolul…?

Mihai Petre: O să arate foarte bine, în primul rând pentru că în faţa publicului va apărea perechea campioană a României – Alina şi Paolo. Întotdeauna este o plăcere să îi vezi dansând. Participanţii vor avea ocazia să vadă cel mai bun vals care se poate dansa acum în România.

Atât dumneavoastră cât şi cuplul Alina Petre şi Paolo Campigotto sunteţi profesionişti. Cu toate acestea un astfel de spectacol necesită o muncă şi o pregătire intensă. Cât de greu este şi care sunt cele mai dificile momente pentru punerea în scenă a acestei coregrafii?

Mihai Petre: Nu este uşor, însă pentru noi este o plăcere să ne facem meseria la cele mai înalte standarde.

Chiar dacă sunt aşteptaţi şi spectatori din alte oraşe ale ţării, cel mai probabil publicul va fi, în procent mare, unul sibian. Cât de des vă întâlniţi cu spectatorii sibieni şi ce aşteptări aveţi din parte lui?

Mihai Petre: Publicul sibian este un public extrem de educat, este un public care a avut şansa să guste din plin spectacolul, fie că e vorba de dans, muzică sau actorie, aşa că ne prezentăm cu respect şi cu speranţa că îi va fi pe plac dansul pe care îl vom prezenta.

Dezvăluiţi câteva momente speciale pentru care iubitorii dansului şi ai muzicii nu ar trebui să rateze acest eveniment.

Mihai Petre: Cred că cel mai important lucru este că pe tot parcursul prestaţiei dansatorilor, mişcarea va exprima muzica de calitate care va fi interpretată. Suntem bucuroşi să încercăm să ne ridicăm la nivelul pieselor ce vor fi ascultate, prin dans.

Biletele pentru acest concert, programat în 31 decembrie 2014 şi 1 ianuarie 2015 la Sala Thalia, au fost puse în vânzare prin intermediul reţelei Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, etc.) precum şi la Librăriile Humanitas. Evenimentul reinventează vechiul dans de societate, prin diverse ipostaze interpretative, de la partiturile vieneze ale secolului XVII, la valsurile lui Strauss, ritmul nebunesc ”a deux temps” din secolul IX, sau pașii din competițiile sportive, până la un modern vals simfonic – rock.

Alături de Sibiu Youth Orchestra, condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea, pe scena sălii Thalia vor evolua, în cadrul ediţiei din acest an a “Concertului de Anul Nou”, dansatorii Alina Petre & Paolo Campigotto. Coregrafia acestui spectacol este semnată de Mihai Petre (www.mihaipetre.ro) iar prezentarea va fi realizată de către Lorena Lupu. Pentru acest spectacol sunt disponibile două categorii de bilete, cu prețuri de 75 lei (Categoria A) și 50 lei (Categoria B).

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat