Motoare turate la maxim la Red Bull Romaniacs

Competiția Red Bull Romaniacs, ajunsă în acest an la cea de a 18-a ediție, va debuta mâine dimineață cu etapa calificărilor.

Timp de patru zile, cei peste 400 de competitori se vor întrece pe unele dintre cele mai spectaculoase trasee de hard enduro din Munții Carpați.

În acest an va lipsi prologul competiției care se desfășura în mod tradițional pe Bulevardul Corneliu Coposu din Sibiu, din motive de securitate vizavi de pandemia de Covid-19.

Organizatorii spun că ediția din acest an, spre deosebire de cea din 2020, este una care se apropie din ce în ce mai mult de normalitate. Chiar dacă și în acest an au fost concurenți care s-au retras pe ultima sută de metri, mai ales dintre cei care veneau în România din zone „roșii” din punct de vedere al pandemiei, totuși numărul participanților este cu mult mai mare față de 2020, când la start s-au aliniat doar 120 de participanți.

O altă diferență față de ediția de anul trecut este prezența spectatorilor pe traseu, în locurile special amenajate. Spectatorii vor trebui să prezinte însă un certificat de vaccinare anti Covid sau un test negativ nu mai vechi de 36 de ore.

Ca o noutate, la ediția din acest an, concurenții vor trebui să fie și mecanici. Între a doua și a treia zi ale celui mai dificil raliu hard enduro din lume, piloții trebuie să fie și mecanici, nefiind permis ajutorul din partea echipelor de asistență tehnică. Este o ediție în care se vor face noi strategii de cursă și în care anduranța atât în cazul concurenților, cât și al motocicletelor, atinge un nou grad de dificultate.

Red Bull Romaniacs 2021 se va încheia sâmbătă, 31 iulie, cu tradiționala deja cățărare pe Dealul Gușteriței de lângă Sibiu.


Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*