„Musafir“ misterios la cabanele de pe Valea Avrigului

Un hoţ „gospodar” dă târcoale, de mai bine de o lună de zile, cabanelor şi caselor de vacanţă de pe Valea Avrigului, Valea Porumbacului şi Valea Racoviţei. Nu fură mare lucru şi nu produce pagube mari. Doar „se cazează” în cabane, uneori chiar şi zile în şir, îşi face de mâncare cu ce găseşte prin cămări şi bea tot ce îi pică în mână.

interior cabanaDe mai bine de o lună de zile, Avrigul şi împrejurimile dau în clocot. Un infractor buclucaş dă spargere peste spargere la cabanele de pe Valea Avrigului, Valea Porumbacului şi Valea Racoviţei, fără ca cineva să-i dea de urmă. Hoţul, dacă poate fi numit aşa, nu ia lucruri de valoare. Doar doarme prin cabane şi case de vacanţe nelocuite şi consumă hrana şi băutura pe care o găseşte, fără a provoca pagube mari. În fiecare cabană se simte ca acasă: gătește, aprinde focul, se încălzeşte, bea un păhărel, apoi doarme liniştit. În unele locaţii stă chiar mai mult de o noapte. Apoi îşi vede liniştit de drum, spre următoarea „țintă“. Locuitorii din zonă sunt disperaţi, iar poliţiştii sunt în alertă şi îl caută în continuu. Cu toate acestea, de mai bine de o lună, hoţul e de negăsit.

Posibil suspect

Poliţiştii sibieni sunt pe urmele autorului, dar încă nu au reuşit să îl prindă. „Angajaţii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu fac cercetări în acest caz. Există suspiciunea că este vorba despre una şi aceeaşi persoană, dar încă se strâng dovezi. Suntem însă foarte aproape de a identifica autorul acestor fapte”, ne-a declarat subcomisarul Luciana Balteş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu. Surse apropiate anchetei susţin că infractorul este din oraşul Avrig, este recidivist, iar pentru prinderea lui au fost mobilizaţi inclusiv câini de urmă.

Lovitură de repetiţie

Unul dintre proprietarii de cabană care a avut de suferit de pe urma spărgătorului, povesteşte revoltat, dar şi oarecum amuzat, ciudata experienţă. „La mine la cabană a fost de două ori. Nu s-a jenat. Prima dată a fost înainte de Crăciun. Duminica am fost la cabană şi ne-am dus cele necesare pregătirilor de sărbătoare, urmând ca miercuri să ne întoarcem şi să pregătim de mâncare şi ce mai trebuia, deoarece joia era deja ajunul Crăciunului. Imediat după ce am plecat, luni, a venit hoţul. Şi nu s-a grăbit. Eu când am ajuns, miercuri, am găsit cabana spartă. Omul şi-a făcut liniştit de mâncare: cartofi, mămăliguţă şi tocăniţă, a mai băut ceva, şi-a aprins focul, să nu-i fie frig, a dormit bine-mersi în pat, la căldurică. Nu l-a deranjat nimeni. Miercuri, când am mers din nou, nu mai era acolo. Am găsit doar casa întoarsă pe dos. Nu lipsea nimic, decât o lanternă şi un acumulator extern pentru telefon”, povesteşte Lucian Miclea, proprietarul uneia dintre cabanele sparte.

A doua oară, tot cu noroc

Probabil că hoţul s-a simţit bine în cabana familiei Miclea, deoarece a revenit şi înainte de Anul Nou. „Tot aşa, am fost duminică, a fost totul în regulă, iar marţea, când am revenit la cabană să verific, ce să vezi: totul era din nou întors pe dos. Numai că, de data asta, nu a mai avut ce mânca, deoarece nu am lăsat mâncare. Poate, de aceea, nici nu a stat mai mult. A găsit numai nişte prăjituri uscate, o sticlă de coniac şi una de rachiu. Şi s-a bucurat de ele, deoarece eu nu le-am mai găsit”, povesteşte mai departe Miclea. Localnicii din Avrig spun că, în ultimele săptămâni, „musafirul“ misterios a spart peste 30 de cabane şi case de vacanţă și în unele chiar a revenit de mai multe ori.

Lucian MICLEA | proprietar cabană

„Nu mi-a venit să cred că mi se poate întâmpla mie, de două ori. Dar şi înainte de Anul Nou, tot lunea, hoţul s-a întors.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*