Noii fotografi, absolvenți ai școlii lui Daniel Bălțat, expun la Casa Albastră

Vernisajul Salonului Școlii de fotografie Image Art din Sibiu, ediția a IV-a, va avea loc în această după-amiază la Casa Albastră.

foto: Daniel Chiosila

Partener organizator al evenimentului este Școala de fotografie Image Art, fondată de Daniel Bălțat. Vernisajul va avea loc la ora 17, iar expoziția poate fi vizitată până pe 31 decembrie.

 

„Vă invităm, la Casa Albastră, aflată în imediata apropiere a Palatul Brukenthal, să îi cunoaștem pe noii fotografi din România, care își expun lucrările în cadrul celei de-a patra ediții a Salonului școlii de fotografie ”Image Art” din Sibiu. Această ediție a salonului de fotografie este una deosebită deoarece se desfășoară în anul în care Muzeul Național Brukenthal sărbătorește 200 de ani de la deschiderea publică. Selecția fotografiilor a fost realizată de domnul Fred Nuss, un personaj emblematic al fotografiei sibiene, cu peste 50 de ani experiență în domeniu, împreună cu domnul Daniel Bălțat, care a pus bazele, alături de doamna Ana Vasiu, Școlii de fotografie ”Image Art” în anul 2008, având astfel o vastă experiență în ceea ce presupune instruirea tinerilor fotografi de pretutindeni. În urma selecției a rezultat un număr de 82 de imagini, aparținând a 33 de autori. Pentru a pune la încercare capacitatea fotografilor de a realiza imagini cât mai impresionante, dar și pentru a oferi unitate expoziției, acestora le-au fost impuse trei teme generale: Nudul, Cotidianul și o temă la liberă alegere. Imaginile ne vorbesc despre experiențele personale ale fiecărui autor în parte, arătându-ne în același timp principalele stiluri fotografice cu care aceștia relaționează. Scopul principal al acestei expoziții este de a oferi un imbold celor care acum descoperă tainele fotografiei, dar și celor care au dovedit deja că stăpânesc un talent deosebit, acela de a privi lumea prin lentila aparatului de fotografiat”, ne-a declarat Adrian Luca, curator Muzeul Național Brukenthal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*