Noua secție de Boli Infecţioase

Luna cadourilor a adus o nouă veste bună pacienţilor şi cadrelor medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu: lucrările de renovare, extindere şi modernizare completă a imobilului Secţiei Clinice Boli Infecţioase au fost finalizate cu şase luni mai devreme faţă de termenul iniţial (iunie 2016).  

_DSC0841Valoarea alocată lucrării a fost de aproape 7 milioane de lei, iar finanţarea a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Sibiu, prin buget multianual.

Lucrări ample

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 3 februarie 2015, iar în perioada în care pavilionul s-a aflat în procesul de reabilitare şi modernizare, secţia a fost relocată în cadrul pavilionului ORL. Lucrarea a fost una amplă şi a presupus refacerea pardoselilor, tencuielilor şi a zugrăvelilor, recompartimentarea saloanelor şi dotarea acestora cu grup sanitar, refaceri şi/sau înlocuiri de instalaţii, precum şi mărirea spaţiilor pentru cabinete şi pentru sălile de tratament prin mansardarea podului existent. De asemenea, clădirea a fost dotată cu lift şi panouri solare. După reabilitare, secţia cuprinde: 20 de saloane cu un pat, cinci saloane cu două paturi, o rezervă, grupuri sanitare, grup sanitar persoane cu dizabilităţi, cabinete pentru registratură, asistente şi consultaţii, sală de tratament, depozite, farmacie; 12 saloane sunt dotate cu televizor şi cinci cu frigider.

Un an bun

În spaţiie nou create la mansardă se află o sală de curs cu 20 de locuri, vestiar pentru studenţi, un depozit de material didactic, cabinetul şefului de secţie, grupuri sanitare, depozit pentru lenjerie curată şi vestiarul asistentelor, suprafaţa utilă fiind de 233,89 mp. „Anul 2015 a fost unul al marilor proiecte realizate: finalizarea reabilitării Blocului Materno-Infantil, a Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I, relocarea Secţiei Clinice Neurochirurgie într-un spaţiu complet nou şi modern şi deschiderea unui bloc operator ultra-modern, dotarea spitalului cu un nou Computer Tomograf  şi nu în ultimul rând inaugurarea Centrului de cercetare a patologiei cardio-vasculare la adult care beneficiază de aparatură de înaltă performanţă. Toate acestea înseamnă un salt calitativ semnificativ pentru cea mai mare instituţie sanitară a judeţului şi creşterea importanţei sale regionale”, a opinat dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Victoria BÎRLUŢIU | şef secţie

„Bolile infecţioase necesită o izolare perfectă a afecţiunilor, lucru posibil în acest moment, graţie recentelor investiţii în secţia noastră, care permit spitalizarea pacienţilor în rezerve, majoritatea cu un singur pat. Asistăm la cea mai importantă reabilitare a clădirii secţiei Boli Infecţioase, menită să ridice, prin condiţiile hoteliere oferite pacienţilor, întreaga activitate la standardele naţionale. Mulţumesc în numele personalului secţiei, al meu personal, Consiliului Judeţean şi direcţiunii Spitalului Clinic Judeţean, fără implicarea cărora nu ar fi fost posibilă această modernizare a clinicii.”

Program special de sărbători

În perioada sărbătorilor de iarnă, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu se va lucra după următorul program:în cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinica): în 30 și 31 decembrie se va lucra conform programărilor; programul Ambulatoriului se reia luni, 4 ianuarie 2016;în cadrul secţiilor SCJU Sibiu, serviciul de gardă este asigurat în permanenţă;Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează non-stop.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*