Numărul cazurilor confirmate de gripă a ajuns la 6 în județul Sibiu

În urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale din județul Sibiu, în cadrul sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii acute şi a gripei, Direcția de Sănătate Publică (DSP) informează că, în perioada 27 ianuarie – 3 februarie, au fost înregistrate 4.512 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare, dublu faţă de cazurile din săptămâna precedentă, când au fost raportate 2.255 cazuri.

De asemenea, numărul acestora este mai mare față de cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 4.199 de cazuri.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 671 de pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 309, față de 211 cazuri în săptămâna anterioară. S-au recoltat și patru probe pentru confirmarea gripei din spital: trei de la cazuri severe, iar unul de la un caz cu evoluție medie. Testele efectuate la Institutul Cantacuzino din București pentru cazurile severe au avut rezultat pozitiv pentru gripă tip AH3 la două dintre cazuri, unul fiind infirmat, astfel: femeie, 38 de ani, din localitatea Vurpăr, cu factori de risc asociați (obezitate, cardiopatie cu hipertensiune arterială, bronhopneumopatie), nevaccinată antigripal, decedată pe 26 ianuarie, caz sporadic; femeie, 90 de ani, din localitatea Laslău Mare, județ Mureș, aflată temporar în Sibiu, cu factori de risc asociați (două accidente vasculare cerebrale în antecedente), nevaccinată antigripal, decedată în 29 ianuarie, caz sporadic; cazul infirmat, femeie de 36 ani din Racovița, s-a soldat cu deces în 3 februarie. Proba de la cazul cu evoluție medie, recoltată de la o adolescentă de 14 ani, din localitatea Sadu, este în curs de investigare.

„Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) și respectarea unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice”, adaugă reprezentanții DSP Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*