Numărul elevilor care învață online se apropie de 20.000

Din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a modificării ratei de incidență pe localitate, încă 64 elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitatea Apoldu de Jos trec din scenariul 2 în scenariul 3 – roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 2 elevi din clasa a VIII-a urmând să învețe în sistem online.

Ei se adaugă celor 33 de elevi din Școala Gimnazială Apoldu de Jos care învățau în sistem online.

Orele se desfășoară în sistem online și la:

– clasa a IV-a D de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu – elev confirmat pozitiv (28 elevi vor învăța în sistem online);

– clasa a IV-a de la C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu – cadru didactic confirmat pozitiv (7 elevi vor învăța în sistem online);

– grupa mare A de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu – cadru didactic confirmat pozitiv (27 preșcolari vor învăța în sistem online).

Astfel, de la începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 20 cadre didactice (16 au desfășurat ore față în față) și 31 preșcolari și elevi (25 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Drept urmare, azi în județul Sibiu un număr de 19.262 preșcolari și elevi (29,77% din cei existenți în unitățile de învățământ), desfășoară orele în sistem online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*