O colaborare care se transformă în tradiție (A)

Și în această toamnă, Direcția Silvică Sibiu, prin domnul director Robert Blaj, a încheiat cu Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu reprezentat de doamna director Sultanu Anca Mihaela un nou parteneriat, în vederea organizării și desfășurării lucrărilor de practică pentru elevii profilului ”Resurse naturale și protecția mediului”, specializarea ”Silvicultură” – clasele IX – XII, asigurând astfel un mediu propice dezvoltării profesionale a tinerilor care doresc să îmbrățișeze această meserie, ajutându-i să pună în practică o mare parte din cunoștințele teoretice pe care le primesc pe băncile școlii.

Astfel de parteneriate se încheie încă din anul 2012 când, la inițiativa Liceului Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu și a Direcției Silvice Sibiu, a început această colaborare.

Participarea elevilor la lucrările specifice regenerării pădurilor – recoltarea semințelor, cultura puieților în solarii și pepiniere, plantarea și îngrijirea culturilor, a punerii în valoare a masei lemnoase ce urmează să fie recoltată, a protecției pădurilor – prognoza, statistica și combaterea dăunătorilor, a întreținerii drumurilor forestiere etc. urmărește pregătirea corespunzătoare a acestora în meseria pe care și-au ales-o, ajutându-i să aibă o carieră reușită.

Totodată, Direcția Silvică Sibiu oferă prin acest parteneriat atât suport pentru alte proiecte științifice realizate în cadrul Liceului tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu cât și sprijin pentru realizarea lucrărilor de atestat practic ale elevilor din anii terminali.

Implicarea în această activitate și încheierea acestor protocoale demonstrează faptul că Direcției Silvice Sibiu este direct interesată să susțină dezvoltarea instituțiilor de învățământ tehnic, având ca obiectiv final obținerea de personal cu calificare în domeniul silvicultură pentru activitățile sale din Sibiu.


ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*