Ofta Total Sibiu – sănătatea la vedere -Toată gama de consultaţii şi optică medicală este la îndemâna sibienilor prin Ofta Total

Clinica Ofta Total este singura clinică privată oftalmologică din Sibiu, unde se poate diagnostica şi trata toată gama de afecţiuni de vedere şi ale globului ocular.

Unul dintre cele mai vechi cabinete oftalmologice din Sibiu, care a funcţionat încă din 1993 pe Str. Magheru, s-a mutat în „casă nouă“ şi a devenit, în 2013, o clinică ultramodernă. Ofta Total funcţionează acum pe strada Semaforului nr. 4, într-un sediu modern, care cuprinde un demisol, parter şi două etaje.
Aici, pacienţii sunt întâmpinaţi mereu cu zâmbetul pe buze de un personal profesionist şi medici renumiţi din domeniu. La demisolul noului sediu funcţionează un atelier de optică unde se prelucrează ochelarii şi unde lucrează în prmanenţă un optician, iar, în viitor, aici va fi deschisă şi o farmacie. La parter sunt amenajate un magazin de optică medicală, trei cabinete medicale (două de consultaţii şi unul de investigaţii şi tratamente laser) şi un salon. Tot aici se găsesc recepţia clinicii şi sala de aşteptare pentru pacienţi. La etajul 1 funcţionează sala de operaţii cu circuite separate, pentru medici şi pacienţi, şi un salon. Etajul 2 este destinat exclusiv spaţiilor administrative.

DSC_0639 DSC_0641 DSC_0642 DSC_0647 DSC_0654 DSC_0659Dotări și servicii oftalmologice de top

Clinica este dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Astfel, chirurgia cataractei este asigurată cu un aparat de facoemulsificare de ultimă generaţie, care dă un plus de siguranţă intervenţiei chirurgicale. Clinica dispune de un OCT – tomograf în coerenţa optică, tonometru non-contact ce măsoară presiunea intraoculară, aplanotonometru ce măsoară presiunea intraoculară prin aplanaţie, un Smart Centration – aparat performant care asigură centrarea cu precizie a ochelarilor progresivi (multifocali), alegerea tratamentelor speciale (antireflex, heliomat) sau alegerea culorii lentilelor de contact. Cu astfel de aparatură de ultimă generaţie, medicii de la Ofta Total reuşesc să asigure o gamă largă de intervenţii chirurgicale, precum operaţia de cataractă prin facoemulsificare cu implantare de cristalin artificial foldabil, chirurgie refractivă laser pentru reducerea dioptriilor, glaucom, chirurgia pleoapelor, chirurgia conjunctivei, tratamente injectabile intraoculare, evisceraţie, enucleaţie, traumatologie oculară, strabism adulţi, chirurgie plastică şi reparatorie oculo-palpebrală şi facială în colaborare cu chirurgul plastic prof. H.c. dr. med. Stefan Gress, din München(Germania). Cu alte cuvinte, toată gama de consultaţii şi optică medicală, la îndemâna sibienilor.
Una dintre intervenţiile chirurgicale practicate la clinica Ofta Total este implantarea de cristaline artificiale. „Clinica noastră foloseşte cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale foldabile. Cristalinele foldabile au avantajul de a putea fi implantate prin incizii de numai 1.8 – 2,2 mm. Acest tip de cristaline este cele mai utilizat pe plan mondial în chirurgia cataractei. Toate cristalinele utilizate în clinica noastră sunt confecţionate dintr-un material care are foarte bună biocompatibilitate, cu procent redus de apariţie în timp a sindromului de opacifiere a capsulei posterioare (aşa-numita cataractă secundară). Alegerea cristalinul artificial depinde, însă, de caracteristicile ochiului dumneavoastră şi de motivaţia de a nu mai purta ochelari. Medicul va analiza opţiunile şi vă va explica la ce să vă aşteptaţi de la fiecare cristalin artificial.
Totodată prin chirurgia refractivă corneană laser se pot reduce numărul de dioptrii după o investigație foarte precisă a corneei. Investigațiile și intervenția laser se efectuează cu aparatură performantă apreciată la nivel mondial“, explică dr. Adriana Stănilă, medic primar oftalmolog în cadrul clinicii Ofta Total.

Echipă renumită

Cunoscută în tot Sibiul, dr. Adriana Stănilă este şi şefa disciplinei Oftalmologie în cadrul Facultăţii de Medicină ,Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, conduce secția clinică de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Sibiu şi este, totodată, directorul Centrului de Cercetare Ştiinţifică a Suprafeţei Oculare din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ Sibiu, un medic cu o experiență de peste 33 de ani în domeniul oftalmologiei. Echipa este completată de dr. Elena Mihai – medic primar oftalmologie, doctor în științe medicale și de următoriii medici care lucrează în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate: dr. Mihaela Florescu – medic specialist, doctor în științe medicale, dr. Vlad Rusu – medic specialist, doctorand, dr. Andreea Botezan – medic specialist, doctorand și de medici rezidenți, dr. Dan Stănilă, doctorand și dr. Stupariu Laurențiu , doctorand, precum și o echipă de asistente medicale: Branga Elena, Popa Ana, Pop Claudia și personal administrativ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*