Delegație prilejuită de proiectul RENERGY la Primăria Avrig

Primăria Avrig, partener în cadrul proiectului RENERGY, a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, vizita a patru reprezentanţi ai municipalităţii din Potenza, oraş partener în cadrul aceluiaşi proiect.

Din partea municipalităţii din Potenza au participat Francesco Scorza, Alessandro Attolico, Giuseppe Laguardia şi Rosalia Smaldone. Timp de două zile, membrii delegaţiei italiene au luat parte la workshop-uri şi discuţii. Astfel, în zilele de 4 şi 5 decembrie, echipa RENERGY Avrig împreună cu Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) – experţii tehnici care vor realiza activităţile pentru implementarea componentei CP4 RENERGY – şi cu echipa liderului de proiect din Provincia Potenza au participat la o întâlnire de lucru organizată în vederea clarificării unor aspecte tehnice legate de Aplicaţia Pilot CP4, precum şi în scopul îmbunătăţirii cunoştinţelor tehnice. În prima zi, 4 decembrie, seminarul tehnic s-a desfăşurat sub forma unei mese rotunde la care s-au abordat în principal aspectele tehnice legate de aplicarea locală a sistemului de monitorizare inteligent al eficienţei energetice.

Eficienţă energetică

delegatie italiana la AvrigÎn partea a doua a seminarului tehnic, organizată în ziua următoare, participanţii au discutat despre importanţa aplicaţiei pilot a proiectului RENERGY pentru comunităţile locale, precum şi despre posibilitatea de continuare şi dezvoltare a altor acţiuni comune pe tema eficienţei energetice. O parte importantă a seminarului a fost alocată pentru configurarea sistemului de monitorizare inteligent al eficienţei energetice aferent partenerului Avrig: au fost stabiliţi parametrii care urmează să fie monitorizaţi, a fost prezentat tipul de clădire publică unde vor fi montaţi senzorii, a fost prezentată structura generală a platformei web. De asemenea, au fost analizate şi discutate documentele care urmează a fi întocmite în cadrul aplicaţiei pilot CP4, a fost stabilită structura rapoartelor tehnice, precum şi termenul limită când trebuie predate acestea.

Sistem de monitorizare

Evenimentul de la Avrig s-a încheiat cu o dezbatere a concluziilor celor două zile. Partenerii au stabilit că, prin dezvoltarea unui sistem de monitorizare energetic, se vor reduce consumurile şi se vor dezvolta şi promova acţiunile de eficienţă energetică şi utilizarea surselor de energie regenerabilă.
Arnold KLINGEIS | primar Avrig

„În Avrig avem deja o serie de proiecte implementate, programe la care participăm, prin care am învăţat foarte multe. Ele sunt prezente în tot oraş şi, într-adevăr, asigură deja o anumită independenţă energetică a oraşului. Deja, randamentul în alimentarea oraşului cu resurse regenerabile este diversificat şi eficient. Cred că avem încă multe de făcut, de realizat, dar experienţa partenerilor noștri ne-a arătat că are sens să te dezvolţi în această direcţie şi în acelaşi timp se creează avantaje pentru comunitatea locală, dar şi pentru mediul în care trăim cu toţii.“

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat