Patrula de Reciclare sibiană și-a sărbătorit victoria cu un eco-party ”Dinamită”

Elevii și profesorii din Patrula de Reciclare sibiană, câștigători naționali ai ediției 2013-2014 și-au sărbătorit victoria sâmbătă, 4 octombrie, la Shopping City Sibiu.

Mall-ul sibian a devenit neîncăpător pentru cei peste 200 de elevi, profesori, părinți și prieteni ai echipei județene din Sibiu, Mediaș, Cristian, Cisnădie, Șura Mică, Racovița, Chirpar, Arpașu de Sus și Arpașu de Jos, reuniți pentru prima oară.

Participanții au împărtășit bucuria performanței: pe parcursul anului școlar, i-au convins pe sibieni să trimită la reciclare o cantitate de peste 50g de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE)/locuitor.

Petrecerea s-a desfășurat în forță, datorită celor doi animatori, Fabian și Charlie Sanchez – Los Hermanos Dinamita. Tinerii invitați au avut surpriza să nu fie doar spectatori, ci și artiști. După ce au participat la atelierele de muzică și animație coordonate de Charlie și Fabian, agenții și profesorii au devenit parte din spectacol. Tinerii s-au înscris cu entuziam la atelierele de bricolaj, educație eco, fotografie și artă decorativă, susținute de profesioniști și profesori coordonatori premiați ai Patrulei.

”Am avut ocazia să cunosc o echipă unită, oameni deosebiți care știu să aducă bucurie copiilor din Patrulele de Reciclare. Sunt mândră că fac parte din această echipă națională de profesori dedicați, a fost o experiență minunată” a redat spiritul evenimentului Lucreția Presecan, profesor coordonator premiat al Patrulei de la Școala gimnazială Băișoara din județul Cluj și tutore al atelierului de educație eco la Ziua Patrulei de Reciclare.

Sibiul a dat exemplu de responsabilitate și solidaritate – este județul unde Patrula de Reciclare a câștigat sprijinul celor mai mulți suporteri! Instituții publice, firme, școli și ONG-uri au colectat deșeurile electrice din gestiune, pentru Patrula județului lor.

”Echipa județeană s-a reunit pentru prima oară și a schimbat impresii și experiențe, față în față. I-am provocat să se cunoască, să se joace, să descopere împreună lucruri noi, să-și îmbunătățească deprinderile de care au nevoie ca să fie și mai eficienți, ca agenți ai Patrulei. Vrem ca sentimentul mândriei față de această reușită și responsabilitatea față de exemplul pe care l-au dat să îi motiveze și la ediția care a început”, a declarat Alexandra Arnăutu, coordonatorul programului.

patrula de reciclare

Educatorii, învățătorii și profesorii din județul Sibiu sunt invitați să își înscrie unitățile de învățământ în ediția 2014-2015 până pe 15 octombrie, pe site-ul programului: http://www.patruladereciclare.ro/inscrie-ti-scoala/.

Profesorii coordonatorii ai Patrulei de Reciclare oferă elevilor lor o experiență unică de voluntariat în protecția mediului, devin repere ale comunității lor și se alătură unei echipe naționale de dascăli care susțin educația ecologică și încurajează obiceiurile responsabile față de natură în România..

Etichete: , ,

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat