Peste 1.000 de sibieni au protestat împotriva Guvernului | FOTO și VIDEO

Peste 1.000 de persoane au protestat la Sibiu, aseară, timp de trei ore, împotriva PSD şi a Guvernului. Manifestații au cerut alegeri anticipate.

Coloana de protestatari a pornit din faţa sediului PSD, din locul unde, zilnic, câteva zeci de sibieni manifestă de mai bine de un an, la protestul mut al mişcării „Vă vedem din Sibiu”.

După ce au străbătut pietonala Nicolae Bălcescu, protestatarii au străbătut principalele bulevarde ale orașului, scandând împotriva premierului şi a liderului PSD. Printre scandări s-au numărat: „PSD, ciuma roşie!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Aţi votat lichele, staţi după perdele!”, „Să vă fie frică, Sibiul se ridică!”.

foto: Cristian Roman

Printre ei s-au numărat şi membri din filiala locală a USR, în frunte cu liderul partidului, deputatul de Sibiu Dan Barna. „Lucrurile merg prost. România merge într-o direcţie pe care nu ne-am dorit-o şi care necesită în continuare multă implicare şi prezenţă în stradă. Am văzut această ordonanţă de acum o zi. În continuare există pericolul amnistiei şi graţierii şi e un pericol foarte mare. Societatea trebuie să reacţioneze. Sunt aici alături de sibieni. Mă aştept şi sper să fie în cât mai multe locuri din ţară astfel de proteste”, a declarat Dan Barna.

În fața Casei de Cultură a Sindicatelor, manifestanții s-au oprit la monumentul ridicat în memoria victimelor Revoluției din 1989, unde au depus lumânări și candele.

Protestul a fost autorizat de Primăria Sibiu.

One Comment

  1. Oare citeva mii de nemultumiti pot „darima” un guvern democratic ales? Daca in urma unei alegeri anticipate ramine aceiasi coalitie de guvernare, oare ce fac acesti „protestatari?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*