Peste 800 de voluntari pentru FITS 2018

Peste 800 de voluntari s-au înscris pentru a-i ajuta pe organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu la ediția din 2018. 

“Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu are una dintre cele mai importante platforme de formare din lume, şcoala non formală a Programului de Voluntariat, în care se înscriu anual peste 500 de voluntari. Perioada de înregistrare de anul acesta a fost 1 octombrie – 1 decembrie 2017, timp în care s-au înregistrat 805 voluntari, candidaţi locali şi naţionali, din care peste 250 sunt voluntari FITS cu experienţă. În perioada ianuarie – aprilie 2018 candidaţii vor participa la şcoala non-formală a Programului de Voluntariat FITS, urmând o serie de 7 cursuri, împărţite în 6 serii de formare, cu o durată de 2 ore fiecare. În luna mai, candidaţii Programului de Voluntariat susţin o evaluare şi astfel devin voluntari FITS pentru ediţia aniversară de 25 de ani, care are loc în perioada 8 – 17 iunie 2018”, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii festivalului.

foto: Dragoș Dumitru

Pe 5 decembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Voluntarilor. Această zi a fost instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite, în 1985, şi de atunci se celebrează anual, fiind o formă de recunoştinţă faţă de munca depusă în sprijinul celorlalţi, faţă de ajutorul oferit benevol de oameni şi implicarea de care dau dovadă, în diverse domenii.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat