Peste 96.000 de containere pentru deșeuri, distribuite în județ

Furnizarea echipamentelor de colectare a deșeurilor în județul Sibiu, un contract în valoare de aproape 17 milioane de lei, s-a încheiat ieri.

pubelePrin intermediul acestui proiect derulat de Consiliul Județean, deşeurile biodegradabile colectate separat vor fi transformate în îngrăşământ pentru agricultură, iar deşeurile care nu pot fi valorificate vor fi depozitate la Cristian.

Timp de cinci luni s-a desfășurat distribuția de pubele, containere pentru colectarea separată a deșeurilor și unități de compostare individuală la amplasamentele indicate în caietul de sarcini. În total, au ajuns în localitățile județului 96.370 de recipiente de colectare, cu o capacitate totală de stocare de 25.454 mc. Cele mai multe recipiente, 40.100 de bucăți, au fost pubelele galbene, pentru colectarea deșeurilor din plastic și metal, fiecare cu un volum nominal de 240 de litri, care sunt destinate gospodăriilor din zonele urbane, câte una la casele unde locuiesc 1-2 familii, respectiv câte două pentru 4-5 familii. Containerele pentru colectarea selectivă vor fi asigurate pentru fiecare 250 de locuitori. În mod special, locuitorii din Sibiu și Mediaș vor beneficia de containere de culoare maro, pentru colectarea deşeurilor biodegradabile, cu un volum de 1.100 de litri. Aproape 1.200 de asemenea containere vor fi amplasate în zonele de blocuri, în puncte de colectare stradală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*