Planurile Consiliului Judeţean pentru Piaţa Transilvania

Producătorii din Piaţa Transilvania s-au întâlnit cu Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Judeţean.

producatori-piata-transilvaniaMai mulţi producători care comercializează produse agro-alimentare în Piaţa Transilvania au avut o întrevedere cu preşedintele Daniela Cîmpean la sediul Consiliului Judeţean Sibiu.

Se caută soluții

Daniela Cîmpean a precizat că întâlnirea de ieri cu producătorii care vând în Piaţa Transilvania a avut ca scop identificarea celor mai bune soluţii de modificare a Regulamentului  în vigoare, referitor la funcţionarea pieţei. „Centralizăm tot ceea ce ei mi-au semnalat astăzi, aspecte foarte importante, şi vom actualiza Regulamentul pieţei, astfel încât Piaţa Ţărănească Transilvania să fie într-adevăr destinată micilor producători din judeţul Sibiu, iar sibienii să aibă siguranţa că produsele agro-alimentare comercializate provin sau sunt prelucrate în gospodăriile producătorilor. Am stabilit şi că vom face vizite pe teren pentru a verifica veridicitatea datelor care ne sunt furnizate în documentaţia depusă de cei care vor să-şi comercializeze produsele în Piaţa Transilvania”, a subliniat Cîmpean.

Totodată, consilierul judeţean Florin Popa  a propus ca această piaţă să se extindă şi la Mediaş, unde a identificat un spaţiu în care micii producători din nordul judeţului să îşi vândă produsele.

Zvonuri infirmate

După apariția unor zvonuri potrivit cărora noua conducere a Consiliului Județean intenționează să închidă Piața Transilvania, în rândul producătorilor, dar nu numai, Cîmpean a ținut să le dezmintă. „Întâlnirile cu producătorii sunt întâlniri de lucru, organizate cu scopul de a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru ca Piaţa Ţărănească Transilvania să îşi atingă adevăratul scop al înfiinţării şi anume: sprijinirea micilor producători din judeţul Sibiu. Consider că aceste întâlniri periodice, ori de câte ori sunt necesare, şi faptul că invităm producătorii la Consiliul Judeţean să îşi reînnoiască contractele pentru anul 2017, infirmă zvonul privind închiderea Pieţei Transilvania”, a menționat președintele Legislativului județean, pentru Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*