Polisano: Borza schimbă conducerea la încă trei firme

Omul care a construit cea mai mare rețea privată de clinici și spitale din România a venit la Polisano.

Președintele grupului Polisano, avocatul Remus Borza, a numit noi directori la conducerea producătorului de medicamente Polipharma Industries, a firmei Sibpharmamed, care operează lanțul de farmacii Rețeta și la Clinica Polisano, care operează Spitalul European Polisano. De ieri, Ciprian Ciobanu a devenit director de dezvoltare al Clinicii Polisano. Economistul a deținut aceeași poziție timp de 13 ani, în cadrul MedLife. Polisano dorește dezvoltarea diviziei medicale prin deschiderea în cursul anului 2015 a încă trei centre de radioterapie, a unei noi clinici la București și extinderea Clinicii Polisano Plaza.

Fabrica de medicamente

Directorul general la cea mai mare fabrică de medicamente din România, o investiție de peste 60 de milioane de euro, a fost numit Sorin Banciu. De profesie medic, absolvent al UMF Tg. Mureș și al unui MBA în management, cu o experiență de peste 15 ani în managementul unor multinaționale ca Pfizer, Schering Plough, MSD, Amgen România și Amgen Europa Centrală, Banciu a fost cooptat în echipa de management a Polipharma Industries începând de ieri, având ca obiectiv imediat punerea în funcțiune până la 30 martie a liniilor de producție de medicamente oncologice, injectabile și solide, dar și identificarea unor noi piețe de export. Director producție la fabrica de medicamente a fost numită Cornelia Tufaru. Dublă licențiată a Universității Politehnice și a UMF din București, cu un MBA în Management, Bussines și Administrare, Tufaru a fost director la producție la Biofarm (1998-2000), directorul fabricii Zentiva (2000-2005) și al Biofarm (2005-2006), director de operațiuni Fabryo Corporation (2007-2012) și director executiv Polipharma Industries (2012-iunie 2014).

Farmaciile Rețeta

La conducerea Sibpharmamed, ce operează o retea de 67 de farmacii sub brand-ul Rețeta, a fost adusă Mirela Elena Jumanca, manager cu o experiență de 12 ani în distribuția de medicamente, fost director de vânzări la Tamisa Trading (Montero) și director regional la Farmaciile Dona. Jumanca are ca obiectiv imediat rebranding-ul lanțului de farmacii si achiziția de noi puncte farmaceutice. Din februarie 2015, farmaciile Rețeta se vor numi „Farmaciile Polisano“, iar până în 2017, se intenționează achiziționarea a încă 100 de farmacii, astfel încât cele două lanțuri farmaceutice din cadrul grupului să depășească 200 de unități.
Grupul de firme Polisano a avut în 2014 o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de euro.

Etichete: , ,

2 comentarii

  1. vand licenta farmacie in comuna , jud.hunedoara

  2. vand licenta farmacie la comuna , jud .Hunedoara , contract cu casa de asigurari.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat