Porr o taxează pe Cîmpean: „Întâi gândim și după aia facem”

Președintele Forumului German, Paul Porr, îi transmite un mesaj dur Danielei Cîmpean, după ce premierul Ludovic Orban a venit la Sibiu să inaugureze terenul pe care va fi construit noul spital județean.

Medic de profesie, Porr este președintele comisiei de sănătate a Consiliului Județean, calitate în care susține că proiectul este prea scump și că nu ar fi trebuit lansat în campanie electorală

„Acum patru ani de zile, principalul proiect al actualului președinte al Consiliului Județean a fost construcția noului Spital Județean. De abia acum o săptămână am aflat cu toții, inclusiv eu, care sunt președintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean, cum va arăta acest spital. Inițial, proiectul a fost evaluat la 150 de milioane de euro, iar acum spitalul va costa 450 de milioane de euro. Prețul mi se pare foarte exagerat, mai ales dacă îl comparăm cu spitalul regional din Craiova, care va fi finanțat din fonduri europene la un cost total de 156 de milioane de euro. Și nu e normal ca după 4 ani de pauză, acum să înghesuim totul într-o singură săptămână, doar pentru că e campanie electorală. Întâi gândim și după aia facem”, a spus liderul FDGR.

La Consiliul Județean s-a semnat ieri acordul de colaborare între județul Sibiu, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății pentru identificarea surselor de finanțare necesare realizării obiectivului „Infrastructură, construcție, echipamente și dotări specifice pentru edificarea unui Spital Clinic Județean de Urgență nou, cu secții de adulți și copii în județul Sibiu”. Potrivit președintei liberale Daniela Cîmpean, investiția în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro este cea mai mare investiție publică din județ după Revoluție. La eveniment a participat și premierul Ludovic Orban, însoțit de vicepremierul Raluca Turcan, care au vizitat și amplasamentul de pe Calea Șurii Mici unde urmează să fie ridicat noul spital.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*