Povești despre adopție, într-o carte plină de emoție

Mai multe familii cu copii adoptați vor participa la lansarea cărții „Tudor. O poveste despre adopţie“, de Veronica Iani.

Veronica Iani

Evenimentul va avea loc marți, 5 decembrie, de la ora 15.00, la Biblioteca Județeană ASTRA, corpul A, în prezența autoarei.

Veronica Iani scrie şi ilustrează cărţi pentru copii despre subiecte puţin pomenite în societatea românească: sindromul Down, adopţie, dizabilităţi fizice. Vocaţia şi-a descoperit-o din întâmplare şi după ce a trecut de prima tinereţe. Ea pune pe hârtie povestioare despre acei oameni care rar ajung personaje de carte şi pe care societatea românească îi ţine încă la distanţă: cei cu sindromul Down şi cu dizabilităţi – „Ioana. O poveste despre sindromul Down“. „Nu poţi iubi un copil cu sindrom Down dacă nu îl cunoşti şi nu poţi înţelege ce mare dar este adopţia pentru un copil fără familie, până nu ştii ce se ascunde în sufletul celui adoptat“, spune ea.
Temele pe care le abordează Veronica Iani în cărţile ei pentru copii sunt o noutate în România. „Ioana. O poveste despre sindromul Down“ şi „Bebe. O poveste din burtică“ fac parte din colecţia „Fiecare viaţă este un dar“, pe care autoarea a gândit-o ca pe o sărbătorire a vieţii. În prima este descrisă venirea pe lume a unei fetiţe cu sindrom Down, iar în cea de-a doua, Veronica Iani le explică micuţilor cum stă treaba cu sarcina, pe înţelesul lor.
În luna iunie, autoarea şi-a lansat cea de-a treia povestioară, dedicată copiilor adoptaţi, numită „Tudor. O poveste despre adopţie“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*