Prezentare de carte la Biblioteca Județeană ASTRA

Mihaela Dobrescu își lansează volumul „Călimănești, între istorie, mit și legendă“.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu vă invită mâine, 23 noiembrie, la ora 13:00, să participați la prezentarea lucrării „Călimănești între istorie, mit și legendă“, o antologie de texte literare și istorice, realizată de Mihaela Dobrescu, bibliotecar al bibliotecii publice sibiene, originară din Călimănești.

Iubitorii de literatură și istorie vor avea plăcuta ocazie de a dialoga cu autoarea acestui volum pornind de la istoria vastă a Văii Oltului și a localității sale natale, Călimănești.

În prezența directorului Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Silviu Borș, și a primarului localității Călimănești, dr. Florinel Constantinescu, vor vorbi despre carte prof. dr. Tiberiu Costăchescu, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, și prof. univ. dr. Ilie Moise, de la Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române Sibiu.

Dialog deschis

Cititorii sunt invitați la un dialog deschis despre ceea ce înseamnă identitatea și memoria poporului român, admirabil surprinse în operele unor autori cunoscuți. Alexandru Vlahuță, Nicolae Iorga, Dimitrie Bolintineanu, V. A. Urechia, Iuliu A. Zanne, Neagoe Basarab, Vasile Alecsandri, C. Rădulescu-Codin, George Coșbuc ori B. P. Hașdeu sunt doar câteva personalități ale spațiului cultural românesc, pe care Mihaela Dobrescu dorește să îl pună în evidență în această culegere de texte. Autoarea aduce la lumină câteva elemente vizuale din arhiva personală, dar și alte imagini care aduc informații referitoare la subiectul abordat. Astfel, cartea cuprinde elemente geografice, istorice și literare care pun evidență frumusețea inegalabilă a acestei zone de la sud de Carpați.

O aducere-aminte

Lucrarea se adresează tuturor vârstelor, autoarea dorind ca aceasta să fie un veritabil ghid de lectură al Văii Oltului. Este vorba despre „o rememorare a evenimentelor istorice ce au marcat teritoriul localității Călimănești, o aducere-aminte exprimată prin texte literare grăitoare, reprezentative și pentru această zonă, punctate prin mărturii istorice, fapte și legende întipărite în conștiința populară locală”, menționează Mihaela Dobrescu în prefața volumului.

Evenimentul va avea loc în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, aflat în corpul B, str. George Barițiu, nr. 5, vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 13.00.

Volumul Mihaelei Dobrescu a fost lansat, pe 8 noiembrie, la Biblioteca Orășenească din Călimănești și a demonstrat, pentru cei care mai aveau dubii, că bibliotecarii sunt cei mai valoroși specialiști în promovarea valorilor identitare ale unei comunități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*