Prima deplasare pentru FC Hermannstadt în Liga 1, la Botoșani

Echipa sibiană joacă, diseară, de la ora 21.00, în deplasare, cu FC Botoșani, un meci contând pentru etapa a II-a a Ligii 1.

După victoria obținută în runda inaugurală, scor 1-0, la Tg. Mureș, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, jucătorii lui Alexandru Pelici speră să rămână neînvinși în actualul sezon și în meciul cu echipa pregătită de Costel Enache.

”Va fi un meci greu, ca toate celelalte, de fapt. Luăm fiecare meci în parte și încercăm să scoatem maximum de fiecare dată. Întâlnim o echipă bună, care a fost surpriza Ligii 1, în turul sezonului precedent. A jucat în cele din urmă în play-out, dar a terminat pe locul secund, după Dinamo. Botoșaniul are un antrenor care poate fi luat drept exemplu, drept model, atât din punct de vedere profesional, cât și ca om”, a declarat Alexandru Pelici.

Alexandru Pelici

Partida dintre FC Botoșani și FC Hermannstadt este un bun prilej de reîntâlnire între Pelici și Enache. Cei doi au fost colegi la cursurile Pro. ”Îl cunosc foarte bine pe antrenorul Botoșaniului, pe Costel Enache. Am fost colegi la cursurile Pro. De-abia aștept să îl reîntâlnesc”, a mai spus Pelici.

Tehnicianul echipei FC Hermannstadt a făcut o singură modificare în lot, față de meciul cu Sepsi. Ionuț Stoica a fost inclus în lotul de 18 care a făcut deplasarea la Botoșani. Fundașul l-a înlocuit pe grecul Bruno Chalkiadakis. Și în această înfruntare cu FC Botoșani, antrenorul Alexandru Pelici se va baza pe nucleul echipei, în condițiile în care noii veniți nu sunt apți sută la sută din punct de vedere fizic.

Căpitanul echipei sibiene, Răzvan Dâlbea, la cei 36 de ani, continuă să aibă acțiuni remarcabile, chiar dacă în acest sezon a schimbat campionatele. Acesta a fost inclus, în etapa trecută, în echipa ideală a primei etape, realizată de specialiștii Ligii Profesioniste de Fotbal. „Căpitanul sibienilor a dominat mijlocul terenului în faţa lui Sepsi. Ajutorul din teren al lui Alexandru Pelici rămâne omul de legătură şi echilibru în angrenajul nou-promovatei“, este caracterizarea făcută de lpf.ro.

Echipa sibiană vine după primul meci câștigat din istoria sa disputat în Liga 1. FC Hermannstadt s-a impus cu 1-0 în fața formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Unicul gol a fost marcat de Ștefan Blănaru, în minutul 11. Blănaru a înscris la debutul său în Liga 1, un alt debutant, Petrișor Petrescu, având o evoluție meritorie.

Pentru FC Hermannstadt au evoluat: Cătălin Căbuz – Alexandru Coman, Cătălin Pîrvulescu, Alexandru Dandea, Daniel Tătar – Răzvan Dâlbea (cpt.), Ilja Antonov – Petrișor Petrescu, Bogdan Rusu (Tsoumou Juvhel, min. 90), Alexandru Curtean (Jordan N’Kololo, min. 68) – Ștefan Blănaru (Andrei Hergheligiu, min. 83).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*