Primăria Sibiu reintroduce taxa hotelieră

Taxa hotelieră se reintroduce de anul acesta, conform prevederilor Codului Fiscal, art. 484.

Această taxă se va plăti pentru întreaga perioadă de ședere a oaspetelui și reprezintă 1% din costul fiecărei nopți de cazare. Unitățile de cazare au obligația de a plăti taxa hotelieră până în data de 10 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a colectat taxa de la persoanele care au plătit cazarea.

Obligaţie

Unitățile de cazare au obligația de a depune lunar, până la data stabilită pentru plata taxei hoteliere, o declarație de decont la Direcția Fiscală Sibiu, din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, la camera 18 în cazul persoanelor fizice și respectiv camera 20, în cazul persoanelor juridice.

Precizări importante pentru unitățile de cazare:

  • Persoanele fizice și juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea au obligația ca în factură (în cazul persoanelor juridice) sau chitanță (în cazul persoanelor fizice) să evidențieze distinct taxa hotelieră încasată
  • Dacă societatea care oferă cazare nu evidențiază distinct pe factură valoarea micului dejun, atunci cota de 1% se aplică la valoarea scrisă pe factură ca servicii de cazare, tarif cazare, etc.

 Plata şi online

Taxa se poate plăti la ghișeele Direcției Fiscale din ambele sedii ale Primăriei Sibiu, la oficiile poștale, pe platforma de e-administrație de pe site-ul www.sibiu.ro sau prin virament bancar în contul: RO70TREZ57621360206XXXXX CF 4270740 Trezoreria Sibiu.

Taxele și impozitele locale pentru anul 2017 au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Local nr. 360/2016.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*