Primarul Sibiului a fost SUSPENDAT din funcție!

Prefectul Adela Muntean a anunţat că a semnat ordinul prin care ia act de starea de incompatibilitate a primarului Astrid Fodor.

Muntean a declarat, în direct la Antena 3, că a semnat documentul prin care se ia act de încetarea mandatului primarului, pentru incompatibilitate, situaţie constatată de către Agenţia Naţională de Integritate. „Lucrurile sunt foarte simple. Mi-a fost comunicat de către inspecţia de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situaţiei de incompabilitate a doamnei primar Astrid Fodor, rămas definitiv, motiv pentru care următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Sibiu. Chiar astăzi am semnat acest ordin. Eu ca prefect am această obligaţie legală şi nu am făcut decât să îndeplinesc această obligaţie de a emite ordinul prin care am constatat încetarea mandatului doamnei primar. Ordinul începe să-şi producă efecte din momentul în care este comunicat individual, este executoriu, există şi posibilitatea atacării sale în contencios”, a declarat prefectul.

În replică, Astrid Fodor a anunțat că va contesta acest ordin şi în primă fază va cere suspendarea lui. „Aşteptăm primul termen. Motivele le voi explica în contestaţie. Eu acum am aflat de ordinul doamnei prefect şi nu fac afirmaţii deocamndată. Nu discut acum motivele”, a declarat edilul-șef.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*