Primul magazin de brânzeturi locale va fi deschis în centrul Sibiului, cu sprijinul Ministerului Agriculturii

Primul magazin de brânzeturi locale, după model francez, sprijinit de Ministerul Agriculturii, urmează să se deschidă, până la finalul anului, la Sibiu, un judeţ recunoscut pentru produsele din lapte, a anunţat, astăzi, şeful Direcţiei pentru Agricultură a județului Sibiu, Nicolae Neamţiu.

„Am vrut să fie ceva care să fie mai deosebit, mai elevat. (…) Sunt nişte proiecte ale Ministerului Agriculturii pe zone de producători, mi se pare că mai are Slatina pentru legume, mi se pare că mai are Tulcea pentru ce înseamnă peşte”, a spus  Neamţiu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, „nu mai există un asemenea magazin în ţară”, iar Sibiul a fost ales pentru acest magazin tocmai datorită reputaţiei brânzei telemea.

Acest magazin va fi amenajat în centrul municipiului Sibiu şi aici producătorii vor putea să îşi vândă brânzeturile fără să plătească chirie. Direcţia Agricolă Sibiu intenţionează să ofere cumpărătorilor şi posibilitatea de a achiziţiona de aici nu doar brânzeturi, dar şi vinuri locale, precum vinul de Apold. Neamţiu a mai anunţat că în acest magazin se va găsi şi salam de Sibiu, chiar dacă acest mezel nu mai este produs deloc în judeţul Sibiu.

„Prin Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, ne-am propus deschiderea unui punct de desfacere pentru brânzeturi din Sibiu, de la producătorii locali, cei prezenți în fiecare sâmbătă la Piața Transilvania. Telemea de Sibiu – produs protejat național, telemea din lapte de capră, specialități din lapte de vacă și bivoliță, brânza de burduf din Mărginimea Sibiului vor fi la raft. Se va numi, simplu, ‘brânzărie’, pentru că aici veți găsi brânza din Sibiu în toate formele și etapele ei din procesul de preparare”, a anunțat sibianul Ionuț George Diaconeasa, consilier al ministrului Agriculturii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*