Prioritate: REGIO

Reprezentanţii administraţiei publice din Regiunea Centru, împreună cu membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC) Centru şi reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru au discutat, la Sibiu, despre stadiul implementării proiectelor finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

 

Întâlnirea de lucru  de la Sibiu s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Centrului Cultural „Astra“ şi a fost condusă de către preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, în calitate de preşedinte al CDR Centru. În contextul discuţiilor referitoare la planul de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pentru anul 2013, a fost dezbătută şi situaţia implementării Programului Operaţional Regional la nivelul regiunii noastre. Pe parcursul lucrărilor a fost aprobat raportul de activitate al CRESC Centru pe anul 2012.

 

 

Strategii de viitor

În cadrul întâlnirii de lucru a fost discutat şi bugetul multianual de venituri şi cheltuieli al ADR Centru pentru anii 2013-2015. „Toţi participanţii au apreciat preocuparea noastră privind implementarea cu succes a proiectelor finanţate de Uniunea Europeană şi consumarea transparentă şi eficientă a fondurilor nerambursabile. Numărul de proiecte contractate în regiunea noastră, în cadrul Programului Operaţional Regional, a ajuns acum la 373, prin care se solicită peste 432 milioane de euro. La sfârşitul acestui an se va finaliza procesul de contractare, pentru dezvoltarea socio-economică a întregii regiuni“, a anunţat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.

 

Pregătire pentru 2014

Ţinând cont de rezultatele programului REGIO în regiunea noastră, dar şi de informarea privind corelarea proiectelor finanţate sau finanţabile din surse publice europene în regiune, au fost dezbătute activităţile derulate în vederea pregătirii Regiunii Centru pentru noua perioadă de programare 2014-2020. De asemenea, participanţii au discutat şi despre două acorduri încheiate de ADR Centru. Primul dintre acestea a fost încheiat între ADR Centru din Alba Iulia, România şi ADR Centru din Republica Moldova şi vizează colaborarea bilaterală între cele două regiuni, iar cel de-al doilea a fost încheiat direct de ADR Centru cu Comisia Europeană. Acesta se referă la funcţionarea Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru în perioada 2013-2017.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat