Probleme în alimentarea cu apă a orașului Săliște și localității Vale | ACTUALIZARE

Aproximativ 3.000 de locuitori din Săliște și Vale au rămas fără apă la robinete, din cauza unor probleme tehnice.Sistemul de captare, tratare și înmagazinare a apei ce compune Uzina de apă Tilișca a fost puternic afectat de calitatea proastă a apei la sursă. Primele cercetări arată că situația se datorează unor lucrări de exploatare forestieră efectuate de Ocolul silvic ”Valea Cibinului”.

„În cursul zilei de luni, 26 martie, apa pârâului Tilișcuța, care alimentează cu apă brută Uzina Tilișca, a prezentat un grad mare de încărcare cu mâl, urmare a exploarărilor forestiere din amonte. În cursul după-amiezii de ieri, 26 martie, a fost sistată furnizarea apei în localitățile Tilișca, Galeș și, parțial, în orașul Săliște. După o serie de manevre executate în sistem, s-a reușit restabilirea furnizării în Tilișca și Galeș, însă, în această dimineață, a fost oprită furnizarea pentru toți abonații din Săliște și localitatea Vale.
În momentul de față se încearcă stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la periclitarea funcționării întregii Uzine de apă Tilișca, din primele cercetări rezultând faptul că sunt executate lucrări de exploatare forestieră de către Ocolul silvic Valea Cibinului, fără respectarea normelor cu privire la protecția cursurilor de apă și fără înștiințarea prealabilă a operatorului public de servicii de alimentare cu apă, SC Apă Canal SA Sibiu.
Pe lângă disconfortul creat abonaților noștri, Apă Canal Sibiu este nevoită să efectueze o serie de lucrări de decolmatare și igienizare a liniei de tratare și a rezervoarelor de înmagazinare a apei, lucrări ce presupun atât cheltuieli suplimentare, cât și imposibilitatea asigurării serviciului în cele două localități, conform obligațiilor contractuale.
Apă Canal SA Sibiu își cere scuze consumatorilor afectați de acestă situație apărută independent de voința sa, precizând va întreprinde toate demersurile necesare preîntâmpinării apariției unor evenimente similare”, a declarat Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al operatorului.

ACTUALIZARE: A fost sistată furnizarea apei potabile și în localitatea Tilișca, întrucât apa la sursă continuă să prezinte turbidități crescute. „La această oră, echipele de intervenție efectuează o serie de lucrări de decolmatare și igienizare a liniei de tratare și a rezervoarelor de înmagazinare a apei. Datorită acestor lucrări, furnizarea apei potabile este sistată în continuare pentru orasul Săliște si localitatea Vale. Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269.222.777, telverde 08008.202.202”, au menționat reprezentanții societății Apă Canal SA.

ACTUALIZARE 2: Uzina de apă Tilișca a fost repusă in functiune, în această seară. La orele 21,00, toti abonatii din Saliste, Tilișca si Gales vor avea apă potabilă in regim normal. Angajatii societății Apa Canal vor monitoriza calitatea apei la sursă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*