Propolisul – antibiotic natural

 

“Dacă albinele ar dispărea, nu ne-ar mai rămâne decât patru ani de trăit. Dacă nu mai sunt albine, nu mai e polenizare, nu mai sunt plante, nu mai sunt animale, nu mai sunt oameni”, spunea Albert Einstein.

www.mieresibiu.ro

În articolul de astăzi vreau să evidenţiez că propolisul prezintă avantajul de a fi un veritabil antibiotic natural, la fel de eficient ca streptomicina şi penicilina, administrate frecvent. Propolisul, ca şi antibioticele obţinute industrial, are acţiune decisivă asupra unei mase de germeni cum sunt streptococii, stafilococii, unele bacterii. În plus, propolisul, comparativ cu antibioticele industriale, nu prezintă efecte adverse. Propolisul s-a dovedit eficient în echilibrarea metabolismului, prevenirea îmbătrânirii celulelor, reglarea sistemului hormonal şi creşterea producţiei de anticorpi pentru eficientizarea sistemului imunitar.

În urma experientelor clinice şi de laborator s-a dovedit că tinctura de propolis este folositoare în vindecarea tuturor bolilor interne infecţioase (30 picături/zi, într-un pahar cu apa călduţă), combaterea tulburărilor de menopauză (10 picături pe zi, timp de un an), vindecarea inflamărilor prostatei (30 picături/zi), rinichilor şi ficatului (de două ori pe zi, câte 40 de picături; se repetă până la vindecare), în tratarea TBC-ului pulmonar (de trei ori/zi câte 30 de picături, completate cu inhalaţii – la 1/4 litru apă fierbinte se adaugă 100 picături de tinctură – de două ori pe săptămână), combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac şi tratarea ulcerului gastro-duodenal (40 picături puse în 100 ml lapte cald, remediu consumat zilnic, pe stomacul gol).

Un mod mai eficient şi mai practic de administrare a propolisului este amestecat în mierea de albine. În acest fel nu mai există pierderi, cum se întâmplă în administrarea în apă, iar efectul este amplificat.

 

Şi pentru că ne dorim să vă scriem despre subiectele care vă interesează, ne puteţi trimite sugestiile dvs. la adresa: contact@mieresibiu.ro sau la telefoanele 0757.14.70.66 sau 0369.43.77.61.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*