Propunerea oierilor: România trebuie să aibă o statuie pentru oaie, chiar la Sibiu

România trebuie să aibă o statuie pentru oaie, aşa cum Olanda are pentru vacă, a declarat preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România (FOMR), Petru Eugen Gonţea. 

„Am propus în urmă cu cinci ani Ministerului Agriculturii acest lucru, dar până acum nu am primit niciun răspuns concret. Mulţi au luat-o în derâdere. Demersurile trebuie continuate. Mai trebuie să determinăm oficialităţile legislative (Parlament, autorităţi locale), dar şi organizaţiile profesionale din domeniul oieritului să se implice în acest sens. Aşa cum Olanda are o statuie pentru vacă, aşa şi România trebuie să aibă o statuie pentru oaie. Oaia este un element care a creat o unitate a limbii române, a dezvoltat o serie de tradiţii care se păstrează din moşi strămoşi. Ar trebui să-i dăm o atenţie deosebită. Această statuie ar putea fi la Braşov, o emblemă a muntelui, dar poate fi şi la Sibiu”, a declarat Gonţea, pentru Agerpres.

 

Preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România a adăugat că provine dintr-o familie de crescători de oi din tată în fiu, tatăl său având un număr de 5.000 de oi.

„Ne-am născut cu oaia în curte. Eu am acum o turmă de 1.200 de oi. Aş vrea să vând vreo 700 de capete, dar nu am cui”, a precizat Gonţea.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat