PROTESTE pentru ursul omorât la Sibiu. În fața Prefecturii, peste 100 de oameni au strigat: „Demisia”, „Asasinii” sau „Vrem proceduri, nu împuşcături” | FOTO

Peste o sută de persoane au protestat timp de două ore, în această seară, în centrul istoric al Sibiului, cerând pedepsirea celor pe care îi consideră vinovaţi de uciderea ursului care s-a plimbat prin oraş, printre care prefectul şi poliţiştii care au participat la acţiunea de prindere a animalului, relatează Agerpres.

foto: Facebook / Alexandra Opiţeanu‎

foto: Facebook / Alexandra Opiţeanu‎

Unii protestatari au venit la marş cu pancarde cu fotografia ursului ucis, alţii purtând ursuleţi de pluş. După ce s-au strâns la ora 18.00, în faţa Primăriei din Piaţa Mare, zecile de protestatari au mărşăluit pe principalul bulevard din centrul oraşului, pietonala Nicolae Bălcescu, apoi pe str. Andrei Șaguna, până în faţa Prefecturii şi înapoi. Când au ajuns în faţa Prefecturii, protestatarii au strigat lozinci precum „Demisia”, „Asasinii”, „Vrem proceduri, nu împuşcături”.

foto: Facebook / Alexandra Opiţeanu‎

foto: Facebook / Alexandra Opiţeanu‎

Protestul a fost unul paşnic, fără incidente, dar cu mult mai puţini participanţi faţă de numărul celor anunţaţi pe Facebook, care era de aproape 900 de persoane.

Pe de altă parte, cei nemulţumiţi au promis că revin să protesteze şi sâmbătă şi duminică seara, tot în intervalul 18.00-20.00.

14724579_10207294056810519_6567261584767351209_n

foto: Facebook / Alexandra Opiţeanu‎

Miercuri dimineață, timp de peste trei ore, poliţişti, jandarmi, angajaţi ISU şi doi veterinari de la Grădina Zoologică dotaţi cu puşti cu tranchilizante, la care s-a alăturat şi un vânător au căutat un urs care a străbătut Sibiul, de la un capăt la altul, trecând prin zone extrem de circulate din oraş. La finalul operaţiunii, ursul a fost împuşcat, pentru că tranchilizarea sa nu a reuşit, potrivit șefului IPJ Sibiu, care a coordonat intervenția.

Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal şi mai multor anchete deschise de autorităţi, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*