Raluca Turcan: Programul economic al PSD nu a fost altceva decât o gogoașă electorală

Liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, deputatul de Sibiu Raluca Turcan, a declarat azi că situația economiei României este gravă, iar programul economic al PSD nu a fost altceva decât o gogoașă electorală livrată la televizor.


„Domnule prim-ministru, aveți obligația să le spuneți cu sinceritate celor îngrijorați, într-un limbaj civilizat, fără referiri din argoul bălților Brăilei, datele exacte cu privire la execuția bugetară și de ce investițiile stagnează în toată țara. Înțelegem din declarațiile dvs că, după guvernele PSD-ALDE Grindeanu și Tudose, situația a ajuns una gravă, acum vreți să vă acoperiți lipsa de competență cu banii celor din mediul privat și chiar cu banii celor angajați în sistemul public cărora le-ați crescut salariile pentru a lua înapoi din contribuții. Realitatea a confirmat că programul economic al PSD nu a fost altceva decât o gogoașă electorală livrată la televizor de domnul Dragnea și de alți lideri ai PSD și consecința acestei gogoși electorale este o situație gravă a economiei românești”, a afirmat Turcan, în plenul Camerei Deputaților.

Ea i-a solicitat premierului să spună de ce a decis PSD încă o creștere a accizei la carburanți, pentru că în urma acestei decizii vor crește prețurile la benzină și motorină, apoi ale tuturor celorlalte produsele.

Raluca Turcan i-a cerut prim-ministrului să renunțe „la experimentul unic european cu privire la plata TVA într-un cont separat”, opinând că în felul acesta va bloca lichidități importante „pentru companii corecte”.

„Vă rog să ne spuneți dacă vă atingeți de Pilonul II de pensii. Angajați-vă că nu vă veți atinge de acesta, că nu mai atacați băncile! După ce PDSR a distrus sistemul bancar în anii ’90, acum vreți să distrugeți și băncile comerciale, băncile private, la care oamenii își țin economiile. Știm bine că nu iubiți băncile românești și băncile din România, le preferați pe cele din străinătate și chiar offshore-urile, eventual în America Latină. Sistemul bancar, locurile de muncă și stabilitatea acestui sistem bancar trebuie să vă preocupe la cel mai înalt nivel. În consecință, astăzi trebuie să vă cereți public scuze pentru declarația nefericită de săptămâna trecută și să vă asumați că veți coopera cu sistemul bancar astfel încât românii să beneficieze de servicii bancare de calitate”, a afirmat Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*