Lansat în municipiul Sibiu, în decembrie 2011, în baza parteneriatului semnat între Consiliul Judeţean Sibiu şi Eco-Rom Ambalaje, manualul a ajuns acum pe băncile tuturor elevilor de clasa a III-a. Astfel, 3.300 de copii din oraşele Mediaş, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copşa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Sălişte şi Tălmaciu, dar şi din 56 de localităţi rurale din judeţul Sibiu au primit săptămâna trecută auxiliarul curricular editat şi tipărit cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Aceştia se alătură celor 1.700 de elevi sibieni care au primit manualele la sfârşitul anului trecut.

 

Lecţie pentru viitor

 

Scopul manualului este de informare şi educare a elevilor sibieni cu privire la colectarea selectivă și reciclarea deşeurilor de ambalaje, în vederea formării deprinderilor în gestionarea responsabilă a deşeurilor încă din şcoala primară. Manualul este însoţit şi de un material informativ destinat sprijinirii profesorilor în derularea cursurilor despre colectare selectivă şi reciclare. „Împreună cu Sebastian şi Daniela – personajele manualului nostru – avem încredere că toţi cei 5.000 de elevi din judeţul Sibiu vor învăţa cum se colectează selectiv corect şi care sunt beneficiile reciclării”, a declarat Sorin Popescu, director general al Eco-Rom Ambalaje. Elevii din Sibiu se alătură altor 40.000 de elevi din peste 40 de localităţi urbane şi rurale care învaţă că hârtia şi cartonul trebuie puse în containerul albastru, plasticul şi metalul în cel galben şi sticla în containerul verde, cu ajutorul manualului “Învăţăm să reciclăm ambalajele!” realizat de către Eco-Rom Ambalaje.

În 2011, sibienii au colectat selectiv aproximativ 1.000 tone de deşeuri de ambalaje. Cele mai mari cantităţi reciclate au fost cele de hârtie-carton – 388 tone, urmate de cele de plastic – 358 tone, sticlă – 243 tone şi metal – 10 tone.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*