RESTRICȚII și pentru pietoni în centrul istoric! Măsuri fără precedent luate de municipalitatea sibiană pentru Summit-ul UE

Primăria Sibiu a anunțat o serie de măsuri privind accesul pietonal în centrul istoric în perioada 8-9 mai.

„Pentru buna desfășurare a Summit-ului informal al șefilor de Stat și Guvern din Uniunea Europeană care va avea loc în Sibiu este necesară instituirea unor măsuri de securitate prin restricționarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 și 22, în câteva zone din centrul orașului. Măsurile adoptate, normale și necesare, sunt gândite astfel încât viața comunității să decurgă firesc, în condițiile unui astfel de eveniment”, susțin reprezentanții Primăriei.

Datorită programului Baroc Update, Sibiul a atras un flux destul de mare de turişti din ţară şi de peste hotare

În data și intervalul orar menționate accesul pietonal pe următoarele străzi și în următoarele piețe va fi posibil doar pentru riverani:

· Cetății, între intersecția str. Cetății –  Nicolae Bălcescu și ieșirea din parcarea “Cazarma 90”, A.D. Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Al. Odobescu, Ocnei, Tribunei, Gh. Lazăr, între str. Timotei Popovici și Ghe. Magheru;

· Piața Mare nr. 6, 2, 1 și str. Samuel von Brukenthal nr. 1-4;

· Piața Mică, Piața Huet (în cazul acestor două piețe, accesul pietonal va fi restricționat începând din data de 8 mai, ora 6 până în data de 9 mai, ora 20).

Cei domiciliați în aceste zone vor avea acces la proprietăți în baza documentelor de identitate însoțite de ecusonul nominal de acces.

Angajații societăților comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde își desfășoară activitatea în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate.

Turiștii cazați în unitățile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate.

Sibienii au acces pietonal, parțial, în zona centrală, str. N. Bălcescu și Piața Mare, Parcul Bulevard, Piața Unirii – între străzile Șaguna și Bălcescu, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*