Ingrediente: 1 kg. piept de pui, 1 ou, 2 linguri sos de soia, 2 linguri muştar, 3 linguri amidon, sare, piper, chili, susan, verdeaţă: ceapa verde tocată fin şi coriandru

Mod de preparare: Spălaţi şi tăiaţi pieptul de pui fâşii subţiri de 1 cm. Bateţi oul şi amestecaţi cu sosul de soia, muştarul, 3 linguri de amidon (sau făină de porumb), sarea, piperul (dacă vă place picant, puneţi şi chili) şi verdeaţă. Treceţi fiecare fâşie de pui prin făină de porumb, apoi prin amestecul de ou şi la sfârşit prin susan. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie şi aromatizaţi-l cu un căţel de usturoi (pe care îl lăsaţi să se prăjească şi apoi îl scoateţi). Prăjiţi puiul Shanghai la foc moderat, până se rumeneşte pe fiecare parte. Scoateţi bucăţile de pui şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şerveţel. Puiul Shanghai se serveşte cu diferite sosuri, orez sau salate. Ca exemplu, se poate servi cu un sos de roşii proaspete cu sos de soia, chili, piper, coriandru, ceapa verde şi usturoi (mixate într-un blender). Puneţi salata pe un platou, stropiţi cu salsa de tomate şi aranjaţi cât mai festiv puiul Shanghai. Serviţi restul de sos în boluri alături de platoul principal. Poftă bună!

 

 

 

Lasă un răspuns