Salată orientală

 

Ingrediente: 1 kg cartofi, 2-3 cepe, 3-4 castraveţi acri, 50 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, verdeaţă, 100 g măsline, sare şi piper după gust

Mod de preparare: Cartofii spălaţi bine, se pun la fiert în apă cu sare. După fierbere se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapă se curăţă şi se taie rondele, castraveţii se spală şi se taie rondele, verdeaţa se spală şi se taie mărunt. Din cartofi, ceapă, castraveţi, măsline, verdeaţă, sare, ulei, oţet se pregăteşte prin amestecare salata, se omogenizează. Se aşează porţii în farfuriile de servire sau se montează în platou şi se decorează cu verdeaţă. În perioadele în care nu se posteşte se poate adăuga pe platou şi ouă fierte tari tăiate rondele.

 

 

Lasă un răspuns