Ingrediente: 1 legătură de ceapă verde, 3 frunze de ţelină, 3 ardei, 4-5 roşii, 4 morcovi, 3 rădăcini de pătrunjel, 500 g de cartofi, 1 legătură de pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, pătrunjelul şi cartofii. Se taie felii subţiri morcovii şi pătrunjelul, iar cartofii cuburi. Cepele se spală şi se taie ineluşe. Ţelina se taie mărunt, iar ardeii se taie cubuleţe. Se pun la foc, într-o oală, cu apa aferentă, cartofii, ceapa, ţelina, ardeii, morcovii şi pătrunjelul rădăcini. Când legumele sunt aproape fierte, se pun roşiile tăiate bucăţele. Se mai lasă la fiert vreo 10-15 minute. La sfârşit se adaugă sarea şi pătrunjelul tocat mărunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns