Reţete cu miere de albine


În primul rând doresc să vă spun „La mulţi ani”, un an 2012 cu sănătate şi bucurii, iar restul se va adăuga în măsura efortului depus. În articolul de astăzi, doresc să vă prezint trei reţete dulci.

Apicultor Nicu BANU
www.mieresibiu.ro

Salată de fructe asortate

Ingrediente: 2 linguri miere, 100 gr. stafide, 100 gr. smochine, 50 gr. alune măcinate, 1 mandarină, 100 gr. frişcă, pişcoturi
Mod de preparare: Se spală stafidele şi smochinele, se toacă şi se amestecă cu alunele măcinate; se adaugă zeama de la mandarină şi mierea şi se amestecă. Se decorează cu frişcă şi pişcoturi.
Timp de preparare: de 20 minute

Tajina de pui cu smochine şi miere

Ingrediente: 6 bucăţi de pui, smochine, 3 linguri de miere, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă de scorţişoară, 1 linguriţă de ghimbir în pudră, şofran, sare, piper, supă de pui
Mod de preparare: Dacă folosiţi smochine uscate, le vom înmuia în apă călduţă, dacă folosiţi proaspete sau congelate, le tăiem direct în 4. Într-o crăticioară adâncă sau specială tajina se încing 4 linguri de ulei, se spală puiul şi se aşează în crăticioară, se lasă câteva minute să prindă culoare. După acest timp, adăugăm ceapa şi usturoiul tăiat mărunţel, continuăm cu condimentele, amestecăm să prindă toate aromele. Lăsăm 5 minute şi adăugăm mierea de albine, amestecăm din nou, astfel puiul se va carameliza puţin. Pregătim supa de pui dintr-un cub sau din instant, sau dacă aveţi făcută în casă şi aşa caldă o vărsăm peste carne, cărniţa trebuie să fie acoperită de supă. Dăm la fiert, cu crăticioara acoperită de un capac până când puiul este bine pătruns. Ridicăm capacul şi lăsăm să scadă sosul până devine gros. Săram, piperăm. Vom adăuga smochinele tăiate în 4, acoperim cu capacul şi mai lăsăm pe foc cam 5 minute, în aşa fel ca să nu se transforme în gem. Cele uscate cer puţin mai mult timp, dar maxim 10 minute. Servim alături de cereale cuşcuş sau de orez.
Timp de preparare: 20 de minute

Clătite cu brânză şi stafide

Ingrediente: 10 foi de clătite, 250 gr. brânză telemea, 50 gr. stafide, 150 gr. miere.
Mod de preparare: Foile de clătite se ung cu miere, se rade brânza şi se adaugă stafide (înainte de a fi adăugate, le fierbem în sirop de diverse arome 5 minute). Se pliază după preferinţă. Deasupra se adaugă brânză rasă şi stafide.Se servesc calde.
Ne puteți trimite sugestiile dv. la adresa contact@mieresibiu.ro sau la telefoanele 0757.14.70.66 sau 0369.43.77.61.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat