Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” s-a încheiat duminică, 8 iulie, la Sala Thalia. Ceremonia de închidere a fost urmată de concertul de gală al laureaților.

Juriul, format din personalități marcante ale muzicii, a decis câştigătorii ediţiei din acest an. Astfel, la cea mai mică categorie de vârstă, categoria ”A” (până la 12 ani), premiul I a fost obținut de Irisa Maria Georgiana Filip (România). La această categorie, două concurente au obținut Premiul II: Inya Maria Cutova (România) și Ilieva Veronica (Bulgaria), iar Premiul III a fost acordat pianistei Maya Alberta Kallo (România).

Și la categoria ”B” (12-16 ani) premiile au fost împărțite între România și Bulgaria. Premiul I – Fedor Davydov (Bulgaria), Premiul II – Alexandru Simirad (România) și Eszter Konczei (România), iar Premiul III  – Angel Dimitrov Yalachkov, Bulgaria.

Premiul I pentru categoria ”C” ( 16-31 ani) nu s-a acordat, locul secund fiind ocupat de Viaceslav Ronzhin (Rusia) și Vladyslav Mokrytskyi (Ucraina). La aceeași categorie, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei compoziții semnate de Carl Filtsch a fost acordat pianistei Diana Khachatryan (Rusia).

A mai fost acordat Premiul II pentru compoziție pianistei Inya Maria Cutova. Premiul special ”Peter Szaunig” și ”Premiul publicului” – acordat în urma voturilor obținute din partea publicului, după vizualizările online ale probelor de concurs – au fost câștigate de Irisa Maria Georgiana Filip.

Festivalul-Concurs International de Interpretare Pianistică şi Compoziţie “Carl Filtsch” s-a desfăşurat la Sibiu în perioada 3-8 iulie.

Juriul concursului a fost format din:

  • Walter Krafft – Germania, preşedinte de onoare, pianist şi profesor
  • Csiky Boldizsár – România, preşedintele juriului, pianist, profesor universitar
  • Dan Grigore – România, pianist şi compozitor, profesor universitar, Doctor Honoris Causa
  • Tatiana Levitina – Rusia, profesor universitar (Conservatorul „P. I. Ceaikovski” Moscova)
  • Daniela Andonova – Bulgaria, profesor universitar (Academia „P. Vladigherov” Sofia)
  • Mihaela Zamfirescu – România, profesor
  • Corina Ibănescu – România, profesor

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria municipiului Sibiu.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*