România și Bulgaria, premiantele Concursului de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” s-a încheiat duminică, 8 iulie, la Sala Thalia. Ceremonia de închidere a fost urmată de concertul de gală al laureaților.

Juriul, format din personalități marcante ale muzicii, a decis câştigătorii ediţiei din acest an. Astfel, la cea mai mică categorie de vârstă, categoria ”A” (până la 12 ani), premiul I a fost obținut de Irisa Maria Georgiana Filip (România). La această categorie, două concurente au obținut Premiul II: Inya Maria Cutova (România) și Ilieva Veronica (Bulgaria), iar Premiul III a fost acordat pianistei Maya Alberta Kallo (România).

Și la categoria ”B” (12-16 ani) premiile au fost împărțite între România și Bulgaria. Premiul I – Fedor Davydov (Bulgaria), Premiul II – Alexandru Simirad (România) și Eszter Konczei (România), iar Premiul III  – Angel Dimitrov Yalachkov, Bulgaria.

Premiul I pentru categoria ”C” ( 16-31 ani) nu s-a acordat, locul secund fiind ocupat de Viaceslav Ronzhin (Rusia) și Vladyslav Mokrytskyi (Ucraina). La aceeași categorie, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei compoziții semnate de Carl Filtsch a fost acordat pianistei Diana Khachatryan (Rusia).

A mai fost acordat Premiul II pentru compoziție pianistei Inya Maria Cutova. Premiul special ”Peter Szaunig” și ”Premiul publicului” – acordat în urma voturilor obținute din partea publicului, după vizualizările online ale probelor de concurs – au fost câștigate de Irisa Maria Georgiana Filip.

Festivalul-Concurs International de Interpretare Pianistică şi Compoziţie “Carl Filtsch” s-a desfăşurat la Sibiu în perioada 3-8 iulie.

Juriul concursului a fost format din:

  • Walter Krafft – Germania, preşedinte de onoare, pianist şi profesor
  • Csiky Boldizsár – România, preşedintele juriului, pianist, profesor universitar
  • Dan Grigore – România, pianist şi compozitor, profesor universitar, Doctor Honoris Causa
  • Tatiana Levitina – Rusia, profesor universitar (Conservatorul „P. I. Ceaikovski” Moscova)
  • Daniela Andonova – Bulgaria, profesor universitar (Academia „P. Vladigherov” Sofia)
  • Mihaela Zamfirescu – România, profesor
  • Corina Ibănescu – România, profesor

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria municipiului Sibiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat