Festivalul Internațional de Film Transilvania îi așteaptă pe cinefilii împătimiți, vineri, 21 iunie 2013, de la ora 21:30, în Cetatea Cisnădioara, la proiecția specială a documentarului “Samsara” (regia Ron Fricke). Filmată de-a lungul a cinci ani, în 25 de țări, pelicula este o producție impresionantă, care explorează minunile lumii în care trăim, transportându-și spectatorii spre pământuri sacre, zone calamitate și situri industriale de pe întreaga planetă.

Biletul de acces la proiecție costă 7 lei și poate fi achiziționat de la intrarea în cetate. Organizatorii asigură transportul dus-întors gratuit, cu plecare la ora 20:45, din parcarea Sălii Thalia din Sibiu.

O altă surpriză a TIFF Sibiu 2013 este revoluționarul film al lui Ang Lee, Viața lui Pi/Life of Pi, care poate fi vizionat sâmbătă, 22 iunie 2013, de la ora 22:00, în decorul natural al Muzeului în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului. Pelicula este transpunerea unui roman considerat imposibil de ecranizat într-o îndrăzneață narațiune epopeică, presărată cu teme profunde, care provoacă privitorul la reflecție..

TIFF Sibiu a pregătit, pentru ediția din acest an, o serie de întâlniri interesante între public și cunoscuți oameni de film români și străini. Miercuri, în prima zi a Festivalului, proiecția aniversară a comediei E pericoloso sporgersi va fi marcată de prezența echipei de filmare. Regizorul Nae Caranfil va fi însoțit de actorii Natalie BonifayGeorge Alexandru șValentin Teodosiu.

Joi, 20 iunie, un alt mare nume al scenei românești – Horațiu Mălăele – vine în fața spectatorilor din Piața Mare, în calitate de regizor și actor, pentru a-și prezenta cea mai recentă producție, comedia Funeralii fericite. Alături de Mălăele vor fi prezenți producătorul filmului, Adrian Lustig, și actorii Mihai Sandu GruiaAlexandru BindeaCrina Semciuc.

Proiecția va fi precedată de lansarea cărții care a stat la baza scenariului filmului Funeralii fericite, scrisă de Adrian Lustig. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17:00, la Libraria Humanitas din Sibiu, unde autorul va susține o sesiune de autografe și va dezbate cu cei interesați pe marginea volumului.

Pe lista invitaților de marcă la TIFF Sibiu 2013 se mai regăsesc Marco Bonfanti, regizorul filmului Ultimul păstor/L`ultimo pastore, alături de producătoarea peliculei, Anna Godano,dar și Laurențiu Damian, regizorul documentarului Insula.

TIFF Sibiu 2013 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Sibiu şi al Casei de Cultură a municipiului Sibiu.

 

Evenimente speciale TIFF 2013

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*