Săptămâna Internațională ULBS. Cinci continente și-au dat întâlnire la Sibiu

Cea de a patra ediție a evenimentului Sibiu Capitală Universitară Europeană a debutat, astăzi, în sala Senatului Universității „Lucian Blaga“ din cadrul Facultății de Medicină din Sibiu.

Dana Preda, directorul Departamentului de Relații Internaționale din cadrul ULBS

Totodată, a fost demarat și primul eveniment inclus pe agenda „International Week of Lucian Blaga University of Sibiu“.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, mediul academic sibian reunește în diferite prelegeri, simpozioane, ateliere și conferințe, specialiști și universitari din toate domeniile academice, precum și studenți din țară și din străinătate. Per total, la Sibiu sunt prezenți, în aceste zile, aproximativ 130 de invitați de la universități din 20 de țări, de pe cinci continente. „Culturi în tranziție” este conceptul ediției din acest an.

Prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea, rectorul ULBS

Ceremonia de deschidere a conferinței „Săptămâna internațională a Universității Lucian Blaga“ a început cu un moment dramatic, inspirat din legenda meșterului Manole, pus în scenă de studenții Departamentului de Artă Teatrală, coordonați de actorul Florin Coșuleț.

Au urmat apoi o serie de discursuri despre eveniment, susținute de prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea, rectorul ULBS, Dana Preda, directorul Departamentului de Relații Internaționale din cadrul ULBS, părintele Constantin Necula, Ligia Deca, consilier de stat în cadrul Departamentului Educație și cercetare al Administrației Prezidențiale, și de câțiva dintre reprezentanții delegațiilor universităților din străinătate.

Totodată, la final, cei prezenți au putut degusta produse realizate de studenții anului terminal de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul ULBS.

“Sibiu – Capitală Universitară Europeană. Culturi în tranziție” este un proiect ce facilitează accesul publicului larg la cultura vie și explorează noile tendințe în materie de educație și cultură la nivel global, deschizând astfel calea pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra modurilor în care a evoluat educaţia până în zilele noastre, a stării sale actuale, dar și a permanentei tranziții a culturilor la nivel internațional. Astfel, cea de-a patra ediție a evenimentului oferă din nou posibilitatea Universității “Lucian Blaga” din Sibiu să devină un centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, propunând publicului larg noi evenimente şi concepte de interes major pentru societate.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat