Sărbătorile de iarnă se simt și în instituțiile sociale

Primăria Sibiu, prin Direcția de Asistență Socială, va aduce atmosfera sărbătorilor de iarnă și în centrele sociale aflate în subordinea sa.

În această perioadă se pregătesc pachete cadou și manifestări specifice sărbătorilor pentru cei aflați în nevoie, în atenție fiind vârstnicii instituționalizați, veteranii de război, dar și sibienii cu posibilități materiale reduse.

Căminul pentru Persoane Vârstnice este pregătit pentru ca seniorii de aici să primească sărbătorile într-o atmosferă deosebită. Astfel, vârstnicii au împodobit împreună bradul de Crăciun și vor primi colindătorii pe toată perioada sărbătorilor. Aceștia vor primi și mici daruri de la organizații de studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, de la cei ai Facultății de Teologie, dar și de la elevii din școlile și liceele sibiene. De Crăciun, conducerea Căminului va oferi seniorilor pachete cu produse specifice de sărbătoare, iar de Anul Nou va fi pregătită o masă festivă cu preparate tradiționale.

FOTO: Peste 100 de persoane primesc o masă caldă, în fiecare zi, la cantina de pe Calea Guşteriţei

La cantina municipiului Sibiu, pe lângă hrana distribuită în mod obișnuit, beneficiarii serviciilor sociale vor primi de Crăciun, dar și de Anul Nou și produse tradiționale, dulciuri și fructe.

Și la adăpostul de noapte, asistații au împodobit bradul de Crăciun lângă care vor aștepta grupurile de colindători. De asemenea, aceștia vor fi invitații concertului de colinde organizat în Piața Habermann de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – filiala Sibiu, care va avea loc mâine. În perioada sărbătorilor, pe lângă micul dejun primit în mod obișnuit, persoanele care vor ajunge în adăpost vor primi și o masă caldă, organizată cu sprijinul unor parteneri ai adăpostului.

În această perioad,ă persoanele vârstnice care frecventează cluburile de zi ale municipalității desfășoară ateliere de creație și confecțioare de felicitări și decorațiuni. Primăria pregătește pentru aceștia 40 de pachete, astfel încât fiecare persoană  înscrisă în club să primească câte un pachet cu produse tradiționale de sărbători. Pe lângă cadouri, aceștia vor primi și colindători.

Și cei 50 de veterani de război din Sibiu vor primi cadouri din partea municipalității. Direcția de Asistență Socială a pregătit pentru aceștia pachete cu produse de sărbători și le va livra la domiciliu înainte de Crăciun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*