Scenă de gheaţă

 

Decorul îi va transpune pe sibieni în atmosfera celebrului balet al lui Ceaikovski

Decorul îi va transpune pe sibieni în atmosfera celebrului balet al lui Ceaikovski

Pentru reuşita spectacolului „Spărgătorul de nuci”, organizatorii vor produce în Sala Transilvania peste 2,5 tone de gheaţă.

Reputatul Ansamblu de Stat al Teatrului de Balet pe Gheață din St. Petersburg vine la Sibiu cu „Spărgătorul de nuci”. Gheața întreținută și finisată la cele mai înalte standarde le va oferi patinatorilor ruși cele mai bune condiții pentru cele două reprezentaţii pe care le vor susține la Sala Transilvania, în data de 18 ianuarie. Producția a fost jucată pe marile scene ale lumii încă de la înființarea Teatrului de Balet din St. Petersburg .

Acolo unde infrastructura nu a permis desfășurarea spectacolului în incinta unui patinoar, organizatorii au fost nevoiți să producă gheața de la zero. Este și cazul Sibiului, unde Sala Transilvania va fi transformată într-un patinoar artificial. Pe o suprafață de 250 de metri pătraţi, cei 50 de balerini ruși vor pune în scenă povestea, după indicațiile coregrafului rus Konstantin Rassadin.

 

 

Măsuri deosebite

 

Pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună pentru toți spectactorii, scena va fi amplasată în mijlocul sălii, folosind astfel doar jumătate din spațiul disponibil, respectiv sectoarele C și D. Numărul obișnuit de locuri din aceste zone va fi suplimentat pentru fiecare reprezentație cu 400 de scaune care vor fi amplasate pe suprafața de joc a sălii. Luminile, drapajele şi cei 200.000 de waţi perfect adaptaţi la caracteristicile spaţiului îi vor face pe spectatori să uite că în această sală se joacă de obicei baschet.

7 categorii

Pentru a face acest spectacol accesibil unui număr cât mai mare de spectatori, organizatorii au creat șapte categorii de bilete, cu prețuri cuprinse între 78 și 298 de lei. Cei interesați pot achiziționa biletele de pe site-ul www.eventim.ro sau de la Agenția Teatrală din Sibiu, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 17. Spectacolul de la Sibiu este produs de Diesel Events și este realizat cu sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, Primăriei și Consililului Județean Sibiu și Golden Tulip Sibiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat