Schimb de replici nesărate între Cîmpean și Trif despre Regiunea Gastronomică Europeană

Protocolul dintre Ministerul Turismului şi Consiliul Judeţean (CJ) pentru promovarea programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 a expirat din 22 septembrie, susţine preşedintele CJ, liberala Daniela Cîmpean, contrazicându-l pe ministrul Bogdan Trif.

„Îi semnalăm că este în eroare. În septembrie 2017, Consiliul Judeţean Sibiu şi Ministerul Turismului, reprezentat de către dl. ministru Mircea Titus Dobre (o persoană real interesată de promovarea turistică a Sibiului), au semnat un protocol de colaborare, prin care era acordat dreptul de a folosi gratuit marca combinată România Exploraţi Grădina Carpaţilor şi apoi, prin act adiţional, sigla Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Acest protocol a fost valabil un an, respectiv până la 22.09.2018, dată de la care nu mai există niciun protocol între cele două părţi”, a declarat Daniela Cîmpean, într-un drept la replică dat ministrului Trif.

Ieri, tot printr-un comunicat de presă, ministrul Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu, a anunţat că ministerul condus de el va promova în 2019 Sibiul Regiune Gastronomică Europeană, în baza unui parteneriat încheiat cu CJ Sibiu.

„Doamna Cîmpean de la PNL ar trebui să ştie că banii europeni nu sunt bani „din meditaţii” şi trebuie justificaţi. 8,6 milioane euro sunt banii sibienilor, iar acest proiect are ca principal scop promovarea turistică a Sibiului la nivel european. Să ai tupeul să lansezi un astfel de proiect în alt oraş, şi nu în Sibiu, mi se pare umilitor la adresa sibienilor. Să minţi că Ministerul Turismului nu este un partener în acest proiect demonstrează că tupeul doamnei Cîmpean chiar nu are limite. Sunt Ministrul Turismului şi ştiu foarte bine activitatea instituţiei pe care o conduc şi vă spun clar că există un act oficial semnat atât de minister cât şi de CJ Sibiu pentru un parteneriat în legătură cu promovarea Sibiului-REG 2019. E drept că semnarea acestui parteneriat a fost o misiune dificilă pentru colegii mei din minister care au fost nevoiţi să revină de mai multe ori cu adrese prin care să-i tot reamintească doamnei preşedinte care are de semnat un act pentru promovarea Sibiului”, a arătat ministrul Bogdan Trif.

Liderul PSD Sibiu „solicită autorităţilor locale care gestionează proiectul să prezinte public lista activităţilor întreprinse până acum în cadrul programului şi sumele alocate pentru fiecare eveniment în parte.”

„PSD Sibiu se simte obligat să ia atitudine când atunci sibienii sunt ignoraţi, sfidaţi şi înşelaţi chiar de cei care după ce au ajuns în fruntea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Sibiu continuă să îşi bată joc de oamenii care i-au votat şi care cotizează pentru a le plăti salariile lună de lună. Ce fac Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean şi primarul Astrid Fodor pentru sibieni? Răspuns: nimic pe bani europeni. Aşa se traduce mai exact activitatea celor două doamne care în loc să promoveze Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană, mănâncă creveţi la Clubul Diplomatic din Bucureşti alături de tăticul Iohannis, care a ieşit din vizuina de la Cotroceni ca să lanseze, săptămâna trecută, suvenirul SIBcoin. Aşa au decis mai marii Sibiului să organizeze un eveniment în cadrul proiectului pe bani europeni Sibiu-Regiune Gastronomică 2019. S-au invitat între ei într-un loc select din Bucureşti, s-au înfruptat din cele mai rafinate bucate şi au plecat la Sibiu. Ce au avut de câştigat sibienii? Răspuns: nimic”, a afirmat Bogdan Trif.

În replică, preşedintele liberal al CJ Sibiu a precizat că „programul Regiune Gastronomică Europeană este un program destinat regiunilor care au capacitate mare de dezvoltare folosind propriile resurse.” „Îl informăm pe dl. ministru că nu sunt acordate granturi sau sume de orice fel nici de către Uniunea Europeană pentru finanţarea acestui program, nici de către Guvern. Aşteptăm desigur ca dl. ministru bine informat să anunţe public liniile de finanţare de care crede dumnealui că ar putea beneficia acest program, atât din fonduri europene, cât şi din cele gestionate de dânsul”, a adăugat Cîmpean.

One Comment

  1. sibian says:

    Nu-i nici Program, ca-i Platforma. E un titlu castigat, ramane sa fie onorat. Asta presupune oameni de onoare. Macar onoarea sa va consilieze eficient. Tanti doamna PrededintA, sunteti inconjurata de persoane slabut pregatite si de tradatori. Ati jucat o maina moarta. Spitalul, in loc sa jucati ce aveati in mana. Pacat, aveati o cariera promitatoare in fata. Sa*i multumiti sefei care v-a nenorocit cu lipitorile ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*