Școala „Regina Maria” se extinde. Lucrările ar putea începe peste câteva săptămâni

Primăria Sibiu a contractat lucrările de mansardare parțială a Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, situată pe str. Emil Cioran.

În urma unei proceduri de achiziție, contractul s-a încheiat cu firma SC Balor Cons SRL la o valoare de 2,48 milioane lei.

“Principalul beneficiu care rezultă din extinderea școlii este eliminarea învățământului în două schimburi. Elevii vor mai avea la dispoziție încă șase săli de clasă și trei laboratoare care, cu siguranță, vor îmbunătăți condițiile de studiu la o școală foarte solicitată, situată în centrul orașului”, a anunțat primarul Astrid Fodor.

Contractul prevede mansardarea corpului B al clădirii, construcția unui acoperiș în două ape cu învelitoare din țiglă și amenajarea burlanelor pentru scurgerea apelor pluviale. Pentru iluminarea spațiului, se vor folosi lucarne și ferestre de tip Velux. De asemenea, sunt prevăzute lucrări la structura de rezistență, amenajarea instalațiilor electrice, sanitare și termice, dar și instalarea unui sistem de detecție și alertare la incendiu.

Noua mansardă va oferi un spațiu suplimentar de 700 metri pătrați.

Constructorul are la dispoziție șapte luni pentru a realiza aceste lucrări, lucrările fiind preconizate a începe încă de la sfârșitul lunii ianuarie.

Reamintim faptul că Primăria Sibiu a pregătit proiecte de extindere a școlilor „I.L. Caragiale”, „Regele Ferdinand” și „Nicolae Iorga”, pe care le va depune în 2018 la ADR Centru, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, scopul fiind, de asemenea, acela de a elimina învățământul în două schimburi.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*