Se caută meseriași

Prima bursă generală a locurilor de muncă din acest an va avea loc, astăzi, în municipiile Sibiu și Mediaș. În total, aproximativ 30 de angajatori pun la dispoziție aproape 700 de posturi, cele mai multe pentru persoane fără studii superioare.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu organizează bursa generală a locurilor de muncă. În Sibiu, evenimentul se va desfășura începând cu ora 9.30, la sala Redal Events, de pe str. J.S. Bach nr. 4.

Ce se caută?

În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante, au fost trimise invitaţii unui număr de 110 agenţi economici din judeţ. 31 dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă, din care 24 la Sibiu şi șapte la Mediaş. În total, ei pun la dispoziţie 687 locuri de muncă vacante, respectiv 652 la Sibiu şi 35 la Mediaş. Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească, dar nu este exclus ca unii dintre cei care au confirmat participarea să nu se prezinte. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare şi se adresează următoarelor meserii și calificări: montatori subansamble, operatori la maşini unelte, operatori confecţioneri,lucrători comerciali, stivuitorişti, muncitori necalificaţi şi altele, oferta fiind completată de posturi pentru persoane cu studii superioare (economişti, ingineri de sistem în informatică, ingineri proiectanţi, ingineri textile pielărie, traducători limba germană etc.).

Cereri și oferte

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt. Agenţii economici care vor participa la bursa generală a locurilor de muncă vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici, cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.

 

53 de persoane au fost angajate prin intermediul bursei generale organizate anul trecut,


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*