Semi-stadion, semi-victorie! FC Hermannstadt și-a făcut din nou suporterii fericiți, după ce a egalat pe final Astra Giurgiu

Cu meci programat la o oră de fotbal important, FC Hermannstadt a readus 4.000 de spectatori pe (semi) Municipalul sibian pentru întâlnirea cu Astra Giurgiu. Aseară, i-a bucurat din nou pe fani după ce a egalat la 2 pe final, la fel ca-n urmă cu două săptămâni cu Sepsi.

Fără complexe

Oarecum surpinzător, FC Hermannstadt era dată ca favorită la casele de pariuri, cu o oră înainte de startul întâlnirii. N-ai fi zis că Astra era echipa obligată să câștige, nici că patronul Ioan Nicolae ar putea digera un nou eșec, care să amâne din nou calificarea echipei sale în Play-Off.

Dincoace, ai noștri, ca brazii. Prinși în lupta pentru supraviețuire, elevii lui Miriuță aveau mai degrabă ocazia celui mai tare „amical“ din sezonul regulat, înainte de bătălia finală pentru prima ligă.

Început tare

Și totuși, pariorii par să fi avut dreptate. Cel puțin în primul act, când am văzut un FCH decis să înscrie. Trupa lui Miriuță se simțea din nou bine pe (semi) Municipal, a intrat perfect în meci, controlând clar ostilitățile la mijlocul terenului. Practic, nici nu s-au acomodat bine cu gazonul giurgiuvenii, că Debeljuh avea să-i sperie zdravăn cu o lovitură de cap din careul mic, care s-a dus fix în portarul Lazar. După o jumătate de oră, Dobrosavlevici l-a luat și el la țintă pe Lazar, pentru ca 7 minute mai târziu, Petrișor Petrescu să șteargă transversala cu un trasor din lovitură liberă. Era doar o chestiune de timp până să pice golul, deși Astra a replicat la un moment dat prin Graovac, din fericire nu foarte inspirat.

Repriză cu patru goluri

Miriuță a încercat să surprindă după pauză pe flancul stâng, înlocuindu-l pe Cordea cu Bușu. Până să vedem însă rezultatele mutării, la nici 4 minute de la reluare, Debeljuh avea să ridice toată tribuna în picioare, cu un cap perfect la colțul lung, după o lovitură liberă din flancul drept: 1-0. Părea să ne bucurăm de o seară perfectă când, de nicăieri, o deviere în careul sibian, fix în flancul drept, cel cu probleme, l-a adus pe V. Gheorghe în situația de a egala: 1-1. Era minutul 55. Câteva zeci de secunde mai târziu, Alex Ioniță s-a emoționat la 4 metri de poarta noastră, însă în minutul 67 mingea avea să-l găsească din nou pe V. Gheorghe nemarcat în careu, iar golgheterul Astrei nu ne-a iertat: 1-2. A făcut-o, din fericire, cu 4 minute înainte de final, în poziție unu la unu cu Figueiredo, la capătul unei perioade în care FCH n-a mai reușit mai nimic notabil, cu excepția lui Miriuță, care a mai făcut două schimbări.

Inspirația lui Miriuță

Când tocmai ne pregăteam de plecare, supărați că s-a stricat seria meciurilor fără înfrângere pe semi (Municipal), proaspătul intrat Adrian Bălan a profitat de o minge bâlbâită în careul advers și a readus bucuria în tribună: 2-2. Era chiar să ne facă fericiți, în minutele de prelungiri, dar a trimis cu capul alături, din 8 metri.

Până la urmă a fost o nouă remiză în compania unei echipe de top, care ne dă speranțe că putem aborda ultima parte a campionatului cu încredere.

FC Hermannstadt – Astra 2-2 (0-0)

Au marcat: Debeljuh ’48, Bălan ’88 / Gheorghe ’55, ’67

  • Hermannstadt: Figueiredo – Tiago Almeida, Dobrosavlevici, I. Stoica, Opruț – Rimane (’73 Bălan), R. Pires – P. Petrescu, Yazalde (65’ Dumitriu), A. Cordea (46’ Bușu) – Debeljuh. Antrenor: Vasile Miriuță
  • Astra: D. Lazar – Graovac, G. Tamaș, C. Dima – Begue, G. Simion, Crepulja, Al. Ioniță (’78 Biceanu), Radunovic – D. Alibec, V. Gheorghe (89’ Balaure). Antrenor: Bogdan Andone

M.S.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*