Senatorul Nicolae Avram (PSD), despre construirea unui nou spital în Sibiu: Daniela Cîmpean a pus carul înaintea boilor

Partidul Social Democrat a susţinut întotdeauna construirea unui spital nou, modern, care să se ridice la standardele impuse de reglementările europene, susține senatorul sibian Nicolae Avram.

Nicolae Avram

Premierul Mihai Tudose a făcut săptămâna trecută o vizită de lucru la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în urma căreia a anunțat finanţarea unui nou spital care să deservească judeţul Sibiu, a reamintit Avram.

„Am fost neplăcut surprins să aflu că locaţia aleasă de Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu este amplasată în zona cunoscută popular sub numele de Drumul Hoţilor (nume sugestiv de altfel) şi care, din declaraţiile “preşedintei” Cîmpean Daniela, sub nicio formă nu poate fi schimbată. Cu alte cuvinte, noul spital, în viziunea PNL, trebuie construit obligatoriu lângă groapa de gunoi a judeţului, în imediata apropiere a Zonei Industriale de Vest şi în vecinătatea aeroportului. Toate cele trei vecinătăţi vor produce poluare şi disconfort pentru pacienţi şi angajaţi, în mod pradoxal, viitorul spital, prin amplasarea lui, punându-le viaţa în pericol. Cîmpean Daniela a ales locaţia fără să aibă un studiu de impact asupra sănătăţii sau un studiu geotehnic, cerinţe obligatorii, din punctul meu de vedere, înainte de achiziţionarea terenului. Altfel spus, a pus carul înaintea boilor. Ca urmare a demersului prefectului a fost identificată o altă locaţie, mult mai potrivită în opinia mea, pe Calea Poplăcii, respectiv un teren aflat în proprietatea Ministerului Apărării Naţionale, care poate fi transferat cu titlu gratuit, fie în proprietatea Ministerului Sănătăţii, fie în proprietatea unei autorităţi administrative locale/judeţene. Este cunoscut faptul că CJ Sibiu nu dispune de fonduri pentru construirea unui spital nou, iar soluţia «Preşedintei» Cîmpean Daniela de a amaneta viitorul judeţului printr-un împrumut care ar compromite pe termen lung celelalte investiţii, pentru noi, Partidul Social Democrat Sibiu, este inadmisibilă. Singura soluţie viabilă, aşa cum a afirmat şi premierul României, este realizarea investiţiei din fonduri guvernamentale.

Pentru aceasta este nevoie de consens politic la nivel judeţean, aşa că îi invit pe cei care în ultimele zile au emis tot felul de judecăţi aberante în mediul public, inclusiv un anume deputat PNL, să lase grupul de lucru alcătuit din experţi să îşi facă treaba şi să vină cu cea mai bună soluţie pentru construcţia spitalului.

Sibienii aşteaptă soluţii şi rezultate concrete de la noi, iar spitalul este un obiectiv major, de care judeţul nostru are mare nevoie“, afirmă parlamentarul social-democrat, într-o declarație de presă.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat