„Serbările Estivale ale Zăpezii”, în fața unei noi provocări

Dacă este luna iunie, atunci, la Bâlea Lac și Bâlea Cascadă au loc „Serbările Estivale ale Zăpezii”, una dintre cele mai vechi manifestări din județ.

În acest an se organizează ediţia cu numărul XXIII a serbărilor din Bâlea. Timp de două zile, au loc mai multe evenimente sportive și jocuri ad-hoc menite să prefațeze scurtul sezon estival de la Bâlea.

Startul manifestării se va da sâmbătă, 10 iunie, de la ora 10, la Bâlea Lac, unde vor avea loc diverse concursuri şi demonstraţii de schi, snowboarding, competiţii de tras cu frânghia – probă de echipă, concurs de tir, salturi cu parapanta, dar şi alte jocuri distractive pe zăpadă.

Crosul montan – proba regină

Cea mai așteptată probă este crosul montan. Și-au anunțat participarea mai mulți sportivi, între care și campioni naționali. De altfel, în ultimii ani a fost de departe cea mai interesantă probă, în condiiile în care traseul este unul destul de dificil, iar diferența de altitudine este destul de semnificativă. Traseul stabilit de organizatori începe de la Bâlea Cascadă (1234 metri altitudine) şi ajunge până în zona Şaua Doamnei (Curmătura Bâlii – 2208 metri altitudine). O altă întrecere foarte spectaculoasă și care atrage mulți privitori este concursul de salturi cu parapanta. După efortul depus sâmbăta de participanții la întrecerile sportive, aceștia se pot relaxa și recupera în ziua de duminică când pot lua parte la drumuții montane.

„Am ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie și ne vom strădui să oferim participanţilor activităţi cât mai distractive. Așteptăm ca numărul celor prezenţi la ultimile competiţii de iarnă şi startul verii la Bâlea să fie cât mai mare”, afirmă Marius Olariu, președintele Fundației „Bâlea Transilvania“.

„Serbările Estivale ale Zăpezii” sunt organizate de Fundaţia „Bâlea Transilvania”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi” Sibiu și SC Bâlea Turism SA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*