Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 – Duminică, 19 august, finala concursului European Young Chef Award

Consorțiul care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 organizează în 19 august, în Piața Mare, un eveniment dedicat culturii gastronomice locale.

Pe lângă finala concursului European Young Chef Award, publicul este invitat la un concert al trupei Subcarpați și sesiunile de live cooking care au loc pe parcursul întregii zile.

Din cei 12 tineri bucătari sibieni care s-au întrecut prin preparatele gătite, juriul a selectat patru finaliști:
• Alin Costea – tocăniță din mațe de miel, cu ardei copt și smântână
• Andriuc Andra – saramură de pește
• Rareș Moga – pomana porcului din porc de la Bazna, jud. Sibiu
• Constantin Fesan – mușchiuleț de porc cu ienupăr

Programul zilei de 19 august:

12.00 – 21.30: Angus Steak Mega Show susținut de Masters of Flames care vor pregăti doi tauri la proțap în locație
13.00 – 16.00 – Cupa Sibiului în Artă Culinară, organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România; cei înscriși în acest concurs vor găti live, în Piața Mare
16.00 – 18.00: Demonstrație culinară live făcută de Ambasadorii programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: Alin Barabancea și Daniel Joarză câștigători ai edițiilor anterioare ale European Young Chef Award
18.00 – 20.30: Finala Concursului European Young Chef Award
20.30 – 21.30: Prezentarea preparatelor concurenților și jurizarea lor. Tânărul bucătar care va câștiga concursul va reprezenta regiune Sibiu la concursul european din Irlanda și va deveni ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.
21.30: Concert trupa Subcarpați

Consorțiul care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*