Sibiul în carantină: Aproape 200 de amenzi numai în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, 164 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 28.844 de persoane, dintre care 18.634 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere și 2.696 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină, iar alte 7.514 persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților.

De asemenea, au fost verificate 78 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 19.333 de mijloace de transport, dintre care 13.141 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 144 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.000 de lei, astfel:

–                           92 de sancțiuni în valoare de 7.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           52 de sancțiuni în valoare de 13.500 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 203 persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În data de 29 noiembrie a.c., peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 18. 634 de persoane și 13. 141 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 1002 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 42 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 36 de avertismente scrise și 6 amenzi în valoare de 5500 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel :

– 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 241 persoane aflate în carantină și 164 persoane aflate în izolare;

– 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 964 autoturisme și 1203 persoane.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*